/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministerul Economiei a semnat un contract de circa 100 de mln de lei cu o companie, pentru reparația a două drumuri

29 mai 2019, ora 13:13

Ministerul Economiei a semnat azi un contracte de circa o sută de milioane de lei cu compania autohtonă „GENESIS INTERNATIONAL” SRL, pentru reparația Coridorului 11: Drumul de acces spre satul Micleşti și drumul Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea. Banii (suma exactă – 99 875 975,9 de lei) sunt oferiți de Banca Mondială Guvernului Republicii Moldova.

„Ne-am propus să identificăm și să reparăm toate coridoarele de drumuri locale din țară, pentru a asigura acces cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț. Cu ajutorul experților am identificat 25 de coridoare și am început îmbunătățirile de la cele mai problematice tronsoane de drum”, a spus în acest context ministrul în exercițiu al Economiei, Chiril Gaburici.

Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23 (Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2). Acesta face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare. Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 18,5 km.

„Oferta companiei „GENESIS INTERNATIONAL” SRL corespunde tuturor cerințelor stabilite în Documentele de Licitație. Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni, plus 12 luni pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor (perioada de garanţie)”, a spus secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Ministerul va mai semnat ulterior și un Contract de supervizare cu o companie internațională de consultanță, care va avea rolul de „Inginer” ce va supraveghea calitatea lucrărilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram