După ce ieri Guvernul în exercițiu a alocat suplimentar 1,5 milioane de euro pentru construcția Arenei Chișinău, astăzi, deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco spune că examinează posibilitatea de a se adresa la Curtea Constituțională (CCM) cu o sesizare de neconstituționalitate privind decizia de ieri a Cabinetului de Miniștri. 

„Un Guvern cu mandat încetat (cu competențe de administrare a treburilor publice) decide să majoreze costurile Arenei Chișinău cu încă 1,5 milioane de euro! Asta suplimentar la cele 43 de milioane pe care noi, cetățenii acestei țări, va trebui să-i restituim încă mulți ani înainte Întrebarea care se pune aici este următoarea: este în drept un Guvern cu mandat încetat (cu alte cuvinte, fără mandat) să implice Guvernul următor (dar și încă multe Guverne de acum înainte) în cheltuieli financiare de milioane de euro? Eu zic că NU. Or, atât jurisprudența Curții Constituționale, cât și legislația, spune că un astfel de guvern – care nu are girul Parlamentului, adică a cetățenilor; este deci un Guvern care nu reprezintă pe altcineva decât pe sine însuși – este limitat în acțiuni și poate, în mare, doar să întreprindă măsuri pentru a evita pericole foarte grave pentru stat şi cetăţeni, pentru viaţa economică şi socială. Dar, fără îndoială, construcția sau neconstrucția Arenei Chișinău nu se înscrie în așa ceva”, a comentat Litvinenco.

Guvernul a majorat ieri bugetul construcției Arenei Chișinău cu 1,5 milioane de euro. Banii au fost alocați pentru proiectarea, construirea și amenajarea rețelelor exterioare de apă și canalizare. În acest scop, Guvernul a aprobat un acord adițional la contractul de bază semnat de Ministerul Educației și compania turcă SUMMA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!