/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

După ce Guvernul a alocat suplimentar 1,5 mln de euro pentru Arena Chișinău, un deputat spune că s-ar putea adresa la CCM

missing
30 mai 2019, ora 14:51

După ce ieri Guvernul în exercițiu a alocat suplimentar 1,5 milioane de euro pentru construcția Arenei Chișinău, astăzi, deputatul Blocului ACUM Sergiu Litvinenco spune că examinează posibilitatea de a se adresa la Curtea Constituțională (CCM) cu o sesizare de neconstituționalitate privind decizia de ieri a Cabinetului de Miniștri. 

„Un Guvern cu mandat încetat (cu competențe de administrare a treburilor publice) decide să majoreze costurile Arenei Chișinău cu încă 1,5 milioane de euro! Asta suplimentar la cele 43 de milioane pe care noi, cetățenii acestei țări, va trebui să-i restituim încă mulți ani înainte Întrebarea care se pune aici este următoarea: este în drept un Guvern cu mandat încetat (cu alte cuvinte, fără mandat) să implice Guvernul următor (dar și încă multe Guverne de acum înainte) în cheltuieli financiare de milioane de euro? Eu zic că NU. Or, atât jurisprudența Curții Constituționale, cât și legislația, spune că un astfel de guvern – care nu are girul Parlamentului, adică a cetățenilor; este deci un Guvern care nu reprezintă pe altcineva decât pe sine însuși – este limitat în acțiuni și poate, în mare, doar să întreprindă măsuri pentru a evita pericole foarte grave pentru stat şi cetăţeni, pentru viaţa economică şi socială. Dar, fără îndoială, construcția sau neconstrucția Arenei Chișinău nu se înscrie în așa ceva”, a comentat Litvinenco.

Guvernul a majorat ieri bugetul construcției Arenei Chișinău cu 1,5 milioane de euro. Banii au fost alocați pentru proiectarea, construirea și amenajarea rețelelor exterioare de apă și canalizare. În acest scop, Guvernul a aprobat un acord adițional la contractul de bază semnat de Ministerul Educației și compania turcă SUMMA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram