/VIDEO/ S-au despărțit, unii temporar, alții definitiv, de școală! Cum a fost „Ultimul sunet” la Liceul Minerva din Chișinău

31 mai 2019, ora 20:41

Cu gandul la vacanță, sute de mii de elevi din toată țară au participat la ultimul sunet. La liceul Minerva din capitală, copiii abia de se vedeau dintre flori. Alături le-au fost părinții și profesorii. Totuși, cei din clasa a 12-a nu au timp de pierdut. Încă puțin și încep examenele de Bacalaureat, iar după vor trebuie să facă marea alegere: unde-și continuă continuă studiile: în țară sau peste hotare.

Pentru elevii claselor a 12-a, clopoțelul a sunat pentru ultima dată. Deși emoționați că absolvesc liceul, tinerii spun că sunt cu gândul la examenele de Bacalaureat.

„Foarte intens și foarte greu. Ne pregătim foarte mult. Profesorii ne apasă, dar noi nu dăm mâinile în jos și credem că vom trece peste toate greutățile care ni le pune viața, la această etapă. – Ce așteptări ai de la examenul de bacalaureat? – Desigur, rezultate bune, ca să bucur părinții profesorii care m-au învățat”.

„Mă gândesc să continui studiile aici la noi. Dacă e posibil să continui cariera aici la noi, dacă-i posibil. Dacă nu apar unele probleme, atunci logic o să merg peste hotare și o să-mi caut un loc în viață”,

„Viitorul, desigur, îl văd aici în Republica Moldova, pentru că sunt foarte multe oportunități pentru studenți și pentru a învăța și a te dezvolta”.

Cei mai emoționați au fost părinții. Cu lacrimi în ochi își priveau odraslele, care parcă nu demult făcuseră primii pași și iată că sunt deja oameni mari. N-au lipsit nici bunicii. Nostalgici, își aminteau de vremurile când au fost și ei absolvenți.

„Emoțiile mă copleșesc, îs mari și sunt nedescrise. Îi urez, atât copilului, cât și  tuturor copiilor, absolvenți astăzi mult succes, încredere, și realizări frumoase”.

„Foarte frumoase. Îmi amintesc de tinerețea mea, dar cum altfel. Uite-te la aceștia mai tineri. Da, unde acolo, ia uite-l stă acolo, zâmbește”.

Profesorii au fost acoperiți cu flori.

ANGELA ȚAPU, Profesoară de Geografie: „Că viața o să vă pune la multe încercări încă. Asta este o etapă în viața voastră care ați depășit-o și o depășiți cu succes, cu brio. Peste ani de zile să veniți la noi. Să ne mândrim că aceștia sunt absolvenții noștri, cu realizări foarte, foarte mari”.

„O emoție de tristețe, ei pleacă. Da, ei se reîntorc, dar nu pe băncile școlii. Se reîntorc să ne vadă, se reîntorc să ne spună de succesele lor, se reîntorc să ne admire.

Avem aspirații și așteptări mari de la absolvenții noștri”.

Tinerii care absolvesc liceul au demonstrat că sunt buni nu doar la carte, dar și la dansat. Cei mai mici le-au luat exemplul și nu păreau mai prejos.

Pentru că nu au examene, elevii claselor mai mici abia așteaptă vacanța, în care au multe de făcut.

„Ce planuri ai tu pentru vacanță? – Să mănânc înghețată, să merg la mare și să merg în parc. – Te-ai săturat de școală sau mai vrei? – Mai vreau. Pentru că îmi place, că am prieteni mulți”.

„Să stau la televizor și să mă duc la bunici. – Ai obosit de școală? – Da. Că e plictisitor. –Păi de ce mai vii la școală dacă e plictisitor? – Nu știu”.

În acest an, peste 300 de mii de elevi s-au despărțit de școală pentru perioada de vară.

REPORTERĂ: VALERIA VORONIN

IMAGINE: TUDOR BIGU

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram