/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Vizita lui Johannes Hahn în Republica Moldova: Cu cine se va întâlni comisarul european la Chișinău

missing
31 mai 2019, ora 18:33

Comisarul european responsabil de politica de vecinătate a UE, Johannes Hahn, va purta luni discuții cu șeful statului și liderul informal al socialiștilor, Igor Dodon, și cu prim-ministrul în exercițiu, Pavel Filip. Subiectul discuției va fi formarea unui nou Guvern. Informația a fost confirmată de către un oficial european, pentru corespondenta TV8 la Bruxelles, Felicia Crețu.

De asemenea, Hahn ar urma să se întâlnească cu președintele PD, Vlad Plahotniuc, președinta PSRM, Zinaida Greceanîi și copreședinții Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii partidelor care au încercat diferite configurații de alianță în ultimele trei luni, dar fără succes.

„Comisarul Hahn va întreprinde luni o vizită la Chișinău, unde planifică să se întâlnească cu președintele, cu prim-ministrul și cu liderii celor trei partide principale, pentru a discuta despre relațiile dintre UE și Republica Moldova și evoluțiile curente în privința formării unui guvern”, au spus reprezentanții UE, reporterei TV8.

La finalul vizitei la Chișinău comisarul  Hahn va oferi declarații pentru presă în care va vorbi despre rezultatele întâlnirilor de la Chișinău.

Tot luni, la Chișinău sunt așteptați alți doi oficiali străini: Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova și Brad Freden, directorul oficiului pentru afaceri din Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA.

Vizita celor trei oficiali străini la Chișinău va avea loc în contextul în care în aproximativ o săptămână ar expira termenul oferit de Constituție partidelor care au acces în Parlament pentru a crea o majoritate sau, în caz contrar, șeful statului a declarat că va dizolva Parlamentul.

Astăzi, Partidul Democrat a lansat o invitație oficială pentru Partidul Socialiștilor de a purta discuții cu privire la crearea unei majorități parlamentare.

Ieri, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au confirmat vizitele celor trei la Chișinău, însă nu au oferit alte detalii despre agenda oficialilor.

Deocamdată, întâlnirea cu Johannes Hahn a fost confirmată doar de liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, aseară, într-o emisiune TV.

Felicia Crețu, corespondentă TV8 la Bruxelles

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram