Cei patru membri ai echipajului SMURD care au decedat cu trei ani în urmă în apropiere de localitatea Haragîș din raionul Cantemir au fost astăzi comemorați. La eveniment a participat și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Ceremonia a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți din raionul Cahul, iar ulterior un grup de copii de la gimnaziul din localitatea Haragîș au ținut un recital despre dedicația eroilor.

Colegi de breaslă, pompieri și salvatori din Republica Moldova și România, dar și oameni din localitate au depus flori la monumentul edificat în memoria eroilor, amintindu-și de jertfa și dedicația de care a dat dovadă echipajul în misiunile de salvare.

Acum trei ani, în după amiaza zilei de 2 iunie, un elicopter SMURD a explodat în aer, iar ulterior s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Haragîş, din raionul Cantemir, la circa o sută de metri de la o pădure din zonă. În momentul producerii accidentului ploua torențial.

Potrivit IGSU de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD, echipajele aero –medicale din România au efectuat 67 de zboruri pentru salvarea cetățenilor Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!