/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

#Ceurmează să facă Primăria, după ce zeci de străzi din Chișinău au fost inundate azi-dimineață

missing
03 iunie 2019, ora 12:02

Ploaia torențială de noaptea trecută a provocat un șir de situații problematice, precum: inundare de imobile, stopare temporară a circulației transportului public sau redirecționarea acestuia de la traseu din cauza acumulărilor de apă și înnămolirea drumurilor. În acest context, redacția TV8 l-a contactat astăzi pe șeful Exdrupo, Marcel Zastânceanu, pentru a vedea ce urmează să întreprindă autoritățile ca să nu mai fie înregistrate cazuri în care în urma ploilor abundente străzile rămân inundate. 

Potrivit Primăriei Chișinău, sectorul Buiucani a fost cel mai mult afectat de ploaie. Acolo s-au înregistrat 2 cazuri de inundații ale subsolurilor. La Gimnaziul nr. 86 s-a produs o pană de curent și a fost nevoie de intervenție promptă a specialiștilor pentru a nu fi afectat procesul instructiv-educativ în perioada examenelor.

Pe str. Alba Iulia 23, a fost inundat etajul tehnic al blocului locativ, apa ajungând parțial și în unele apartamente de pe adresa respectivă.

Pe strada Ion Creangă, aflată în reparație, materialele de construcție au fost duse de apă, îngreunând circulația transportului. Agentul economic responsabil de șantier a fost convocat pentru a curăța carosabilul și a aduce situația la normalitate.

Acumulări de apă în urma averselor au mai fost înregistrate pe Calea Ieșilor. Drept urmare a fost afectată temporar circulația transportului public. Totodată, pe adresa str. Cornului 11, în preajma râulețului Durlești, din cauza acumulărilor de apă a fost inundat subsolul unui bloc.

În sectorul Râșcani în preajma fabricii de mobilă „Viitorul” s-au produs acumulări de nămol, iar pe str. Al. Pușkin, acumulări de nisip.

Potrivit autorităților municipale, salvatorii și reprezentanții administrației publice locale s-au deplasat la fața locului pentru a remedia situația după averse și respectiv, de a evalua pagubele produse de ape.

„Drumarii de la Î.M. „Exdrupo” au fost mobilizați în toate sectoarele de la ora cinci dimineața, pentru a lichida situațiile problematice de pe străzi. Lucrările de lichidare a pagubelor ar putea dura și până ziua de mâine.

Rețelele de capacitate mare, care colectează apa din receptoare și o conduc până în râul Bâc, rămân blocate. Ani de zile nu au fost curățate suficient de bine.

De săptămâna aceasta vom curăța de nămol ieșirile mai multor rețele. Din perimetrul străzii Calea Ieșilor, Albișoara și Uzinelor. Acestea sunt cele mai afectate străzi. Am contractat tehnica specială, pentru că în dotare nu avem tehnică de mare capacitate”, a declarat pentru TV8, șeful Exdrupo, Marcel Zastânceanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram