/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Elevii unui gimnaziu din Chișinău, la un pas de a rata un examen

missing
03 iunie 2019, ora 11:01

Absolvenții gimnaziului numarul 86 din sectorul Buiucani al capitalei nu au reușit în acestă dimineață să înceapă la timp examenul la limba și literatura română din cauza lipsei de curent electric.

Pretorul de Buiucani, Vadim Brânzaniuc a anunțat la ședința Primăriei că precipitațiile ar fi provocat o pană de curent în tot cartierul unde se află instituția de învățământ.

Serviciul de Comunicare al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a precizat pentru Tv8 că gimnaziul a fost reconectat la sistemul de curent electric la ora 9.45. Respectiv, elevii au început examenul cu întârziere, dar acesta se desfășoară în prezent în condiții normale, după regulament.

Astăzi, absolvenții clasei a IX-a din școlile alolingve susțin primul examen limba și literatura română. Probele de evaluare sunt în scris.

Examenele de absolvire a ciclului gimnazial se desfășoară în perioada 3-13 iunie. Următoarea probă pentru elevi va fi matematica, examenul fiind programat pe 6 iunie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram