Modul cum Procuratura a administrat situația de criză cauzată de demisia lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție a fost un eșec total. Astfel, instituția a dat dovadă de incompetență, consideră experta anticorupție Mariana Kalughin. Potrivit ei, acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei unor strategii de reacționare la situațiile de criză.

Experta a declarat, în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că Procuratura nu a putut să administreze un caz atât de simplu cum a fost demisia lui Viorel Morari din fruntea Procuraturii Anticorupție. Potrivit ei, societatea are nevoie de explicații referitor la ce s-a întâmplat și de ce s-a întâmplat așa. „Nu a dat niciun fel de explicații, situația rămâne absolut neclară. Din punctul de vedere al imaginei instituției este un prejudiciu enorm”, spune experta.

Mariana Kalughin spune că trebuie să fie foarte clar că în cazul în care Viorel Morari a comis ceva atunci trebuie să se intenteze dosar penal, în cazul în care nu a comis – atunci trebuie să se explice de ce a demisionat, dar se regăsește în sistem.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu spune că Viorel Morari ar fi unul dintre puținii oameni care ar putea „să arunce în aer această clasă politică”. „Sunt convins că o apariție publică în care să facă lumină în ce s-a întâmplat este super necesară”, a menționat jurnalistul.

Șeful Procuraturii Anticorupție și-a dat demisia la începutul lunii mai după ce în presă au apărut informații precum că Viorel Morari ar fi fost implicat într-un atac raider asupra companiei „Molinart Grup”. Atunci, PA a emis un comunicat în care afirma că scopul acestor materiale este de a denigra imaginea instituției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!