/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/OPINIE/ Procuratura nu a putut să administreze un caz atât de simplu cum a fost demisia lui Viorel Morari

03 iunie 2019, ora 07:03

Modul cum Procuratura a administrat situația de criză cauzată de demisia lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție a fost un eșec total. Astfel, instituția a dat dovadă de incompetență, consideră experta anticorupție Mariana Kalughin. Potrivit ei, acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei unor strategii de reacționare la situațiile de criză.

Experta a declarat, în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că Procuratura nu a putut să administreze un caz atât de simplu cum a fost demisia lui Viorel Morari din fruntea Procuraturii Anticorupție. Potrivit ei, societatea are nevoie de explicații referitor la ce s-a întâmplat și de ce s-a întâmplat așa. „Nu a dat niciun fel de explicații, situația rămâne absolut neclară. Din punctul de vedere al imaginei instituției este un prejudiciu enorm”, spune experta.

Mariana Kalughin spune că trebuie să fie foarte clar că în cazul în care Viorel Morari a comis ceva atunci trebuie să se intenteze dosar penal, în cazul în care nu a comis – atunci trebuie să se explice de ce a demisionat, dar se regăsește în sistem.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu spune că Viorel Morari ar fi unul dintre puținii oameni care ar putea „să arunce în aer această clasă politică”. „Sunt convins că o apariție publică în care să facă lumină în ce s-a întâmplat este super necesară”, a menționat jurnalistul.

Șeful Procuraturii Anticorupție și-a dat demisia la începutul lunii mai după ce în presă au apărut informații precum că Viorel Morari ar fi fost implicat într-un atac raider asupra companiei „Molinart Grup”. Atunci, PA a emis un comunicat în care afirma că scopul acestor materiale este de a denigra imaginea instituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram