Marile companii din republică care vor deschide noi locuri de muncă în anul curent vor putea beneficia de subvenții de 40 de mii de lei din partea statului pentru fiecare angajat, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii. Agenții economici pot depune cereri în acest sens până la data de 31 iunie.

Pentru a ridica astfel de subvenții, firmele trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă mai mult de 100 de angajați, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele nou angajate să nu fie mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie și să mențină posturile de muncă create pentru cel puțin trei ani. De asemenea, agenții economici nu trebuie să aibă restanțe la achitarea impozitelor şi taxelor față de bugetul public național.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici susține că  subvenționarea creării locurilor de muncă va contribui la stimularea investițiilor şi la creșterea economică: „Acest instrument va conduce la sporirea nivelului ocupării forței de muncă și la creșterea plăților la buget consolidat, mai mult va diminua fenomenul achitării salariilor în plic, și respectiv, reducerea evaziunii fiscale”.

Cererile pot fi depuse de către agenții economici atât online, cât și la sediul ministerului, iar solicitanții vor fi informați în decurs de două zile despre recepționarea actelor. Ulterior, cererile vor fi examinate și aprobate. Cererile depuse după data limită vor fi examinate la rectificarea bugetului sau în următorul ciclu bugetar, precizează Ministerul Economiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!