/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Veste bună pentru companiile ce oferă noi locuri de muncă! Vor primi câte 40 de mii de lei pentru fiecare angajat

missing
03 iunie 2019, ora 13:56

Marile companii din republică care vor deschide noi locuri de muncă în anul curent vor putea beneficia de subvenții de 40 de mii de lei din partea statului pentru fiecare angajat, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii. Agenții economici pot depune cereri în acest sens până la data de 31 iunie.

Pentru a ridica astfel de subvenții, firmele trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă mai mult de 100 de angajați, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele nou angajate să nu fie mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie și să mențină posturile de muncă create pentru cel puțin trei ani. De asemenea, agenții economici nu trebuie să aibă restanțe la achitarea impozitelor şi taxelor față de bugetul public național.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici susține că  subvenționarea creării locurilor de muncă va contribui la stimularea investițiilor şi la creșterea economică: „Acest instrument va conduce la sporirea nivelului ocupării forței de muncă și la creșterea plăților la buget consolidat, mai mult va diminua fenomenul achitării salariilor în plic, și respectiv, reducerea evaziunii fiscale”.

Cererile pot fi depuse de către agenții economici atât online, cât și la sediul ministerului, iar solicitanții vor fi informați în decurs de două zile despre recepționarea actelor. Ulterior, cererile vor fi examinate și aprobate. Cererile depuse după data limită vor fi examinate la rectificarea bugetului sau în următorul ciclu bugetar, precizează Ministerul Economiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram