/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Autoritățile capitalei au găsit soluția pentru a scăpa străzile Creangă și Calea Ieșilor de inundații

missing
04 iunie 2019, ora 15:28

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, dă asigurări că străzile Ion Creangă și Calea Ieșilor nu vor mai avea probleme atât de grave după următoarele ploi, deoarece s-a găsit o soluție pentru ca apele pluviale din zonă să se scurgă mai bine.

„De câteva săptămâni lucrăm la curățarea sistemelor pluviale. Azi colegii mei evacuează nămolul depus la ieșirea din colectorul de pe str. Ghidighici care blochează scurgerea apelor pluviale. Astfel vom scăpa de inundațiile de pe Calea Ieșilor și Ion Creangă”, a scris Codreanu pe o rețea de socializare.

În următoarele zile urmează a fi construit și un sistem de captare a apelor de ploaie la intersecția străzilor Călărași și Țarinii. „Această rigolă va rezolva problema inundațiilor din curțile blocurilor din preajmă. Ușor-ușor scăpăm de apele Veneției de pe străzile din Chișinău”, a adăugat edilul.

Ruslan Codreanu critică dur lucrul care s-a făcut în ultimii ani în capitală: „Oamenii sunt obligați să meargă prin glod și băltoace. Tot sistemul de canalizare pluvială al municipiului este pus la pământ. 90% din toate rețelele sunt înfundate cu nămol și nisip. Ele trebuie curățate la începutul fiecărui sezon, însă aceste lucrări nu s-au făcut de ani de zile. Fiecare ploaie mare și vânt mai puternic arată cât de prost au fost făcute până acum lucrările în orașul Chișinău. Strada Alecsandri nou-nouță, transformată în cascadă pe timpul unei ploi, pentru că nu are o gură de canalizare, iar apa se scurge direct pe strada Albișoara”.

Amintim că ploaia puternică a făcut ravagii ieri în Chișinău. Cel mai mult a fost afectat sectorul Buiucani, unde au fost inundate mai multe străzi și curți de blocuri.

/VIDEO/ Materialele de construcție, duse de apă sau mașini care „înoată”. Sectorul cel mai afectat, după ploaia puternică din această dimineață

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram