/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Dorești să te specializezi în drept? Fii gata să scoți din buzunar până la 10.000 de lei anual pentru studii

missing
05 iunie 2019, ora 08:05

Odată cu finalizarea studiilor de liceu, absolvenții trebuie să aleagă pe ce cale să pășească mai departe și ce profesie să studieze. De obicei, în topul preferințelor sunt mai multe specialități, printre care se regăsește și dreptul. Acest fapt este confirmat de obicei în perioada de admitere, unde sunt depuse zeci de cereri în raport cu numărul de locuri bugetare. Dacă dorești să te specializezi în drept, vezi care sunt universitățile de la noi din țară unde poți depune actele și care este taxa studiilor de licență. 

Foto: usm.md

Universitatea de Stat din Moldova (USM)

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova oferă posibilitatea înscrierii la concursul de admitere pentru următoarele forme de studii: studii de licență cu frecvență la zi (buget și contract); studii de licență cu frecvență redusă (contract) și masterat (buget și contract).

Facultatea are în componență filierele anglofonă și francofonă, în cadrul cărora studenții își pot face studiile în domeniul dreptului, studenții  ce posedă la un nivel înalt limba franceză sau limba engleză, formându-și astfel o ținută lingvistică adecvată procesului de aderare a Republicii Moldova la familia europeană.

Taxa anuală pentru studii în bază de contract pentru studii de licență la zi constituie 10.000 de lei, iar pentru studii de licență cu frecvență redusă tinerii vor trebuie să scoată din buzunar 5000 de lei. Taxa studiilor de masterat constituie 10.000 de lei.

Foto: diez.md

Universitatea Tehnică din Moldova (UTM)

La Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) specialitatea Drept este studiată în cadrul Facultății Construcţii, Geodezie și Cadastru din anul 2002. Departamentul Drept asigură pregătirea cadrelor în jurisprudență. Specialitatea Drept, dispune de 240 de credite, iar durata studiilor este de patru ani.

Pentru cei care doresc să se specializeze în drept, trebuie să cunoască că la UTM taxa de studiilor de licență cu frecvență de zi este de 8000 de lei, iar taxa de studii cu frecvență redusă constituie 4800 de lei.

Foto: Admiterea.eu

Universitatea de Studii Europene din Moldova (USEM)

Facultatea de Drept a USEM pregăteşte specialişti care pot activa în calitate de: avocaţi, notari, consilieri juridici, funcţionari publici, cadre didactice, ofiţeri de urmărire penală (Serviciul Vamal, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei), angajaţi ai SIS-ului, procurori, judecători, cercetători ştiinţifici etc.

Aici studenții pot învăța aprofundat: drept economic (civil), drept penal, drept internațional și drept constituțional și drept administrativ.

Pentru a studia la USEM în bază de contract de licență la zi studenții vor trebui să scoată din buzunar 8500 de lei.  Taxa anuală pentru studii cu frecvență redusă constituie 4500 de lei. Durata studiilor cu frecvență de zi este de patru ani, iar a celor cu frecvență redusă de cinci ani.

Foto: ulim.md

Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM)

Formarea specialistului în cadrul Facultăţii Drept ULIM are la bază conceptul studierii dreptului din perspectiva a două domenii principale: drept public şi drept privat. Pe parcursul primelor două semestre sunt desfăşurate disciplinele fundamentale precum: Teoria Generală a Dreptului, Drept Constituţional și altele.

Aceste discipline formează baza a studentului, pentru a putea asimila în cadrul segmentului temporal al semestrelor III-VI, cunoştinţele ce ţin nemijlocit de specilitatea drept: Drept  Penal, Drept Civil, Drept Administrativ, Drept Procesul Penal, Drept Procesual Civil etc.

În timpul semestrelor șapte şi opt, studenţii facultăţii Drept au posibilitatea de a alege unul din cele trei trasee educaţionale: Drept Internaţional, Drept civil şi Drept penal.

La Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) taxa pentru studiile cu frecvență de zi este de 8500 de lei, iar pentru studiile cu frecvență redusă aproape de două ori mai mică, 4500 de lei.

Foto: nistorlazar.md

Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM)

Facultatea de Economie Generală şi Drept  din cadrul ASEM pregăteşte specialişti în cinci sfere de activitate: Economie Generală, Drept, Administraţie publică, Managementul resurselor umane și Asistenţă socială.

Pregătirea specialiştilor la specialitatea „Drept” se efectuează prin învăţământul la zi şi cu frecvenţă redusă la studii universitare de ciclul I licenţă, precum şi la studii universitare la ciclul II masterat.

După finalizarea studiilor specialiștii pot activa în: avocatură, notariat, instanțe judecătorești, Procuratură, consultanţi juridici la întreprinderi, ministere, Departamentul vamal, Inspectoratul Fiscal, agenții de stat, etc…

Pentru un an de studiu de licență cu frecvență de zi, studenții vor trebui să achite 8600 de lei, iar pentru un an de studiu cu frecvență redusă, studenții vor trebui să scoată din buzunar 4900 de lei.

*Nota redacției: datele sunt din anul 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram