/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Funcționarii de la Primăria din Cotiujenii Mari ar fi fost impuși să participe la mitingul PDM. Reacția primăriței

missing
05 iunie 2019, ora 16:07

Primărița interimară a comunei Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, Natalia Jomir, i-ar fi impus pe subalterni să participe la mitingul planificat de Partidul Democrat din Moldova (PDM) în perioada 5-9 iunie în centrul capitalei. Cel puțin un astfel de răspuns a primit organizația OccupyGuguță la un chestionar publicat astăzi pe rețelele de socializare. De cealaltă parte, primărița neagă orice acuzație. 

La chestionarul publicat de organizația OccupyGuguță pe Facebook, timp de aproximativ două ore au răspuns circa 20 de persoane. Dacă unii respondenți au spus că vor veni la miting din propria dorință, alții au declarat că au fost impuși să participe la manifestație.

„Oamenii au răspuns în felul următor: „Am fost amenințat că o să fiu concediat, deci voi participa”; „Ni s-a spus să venim la miting, dar eu nu o să fiu”. Cetățenii sunt intimidați că vor fi concediați de la locul de muncă și sunt obligați să-și ia zile libere din cont propriu”, a declarat activistul civic Vitalie Sprînceană, contactat de TV8.

Totodată, activistul civic a spus că unul dintre respondenții care au completat chestionarul publicat pe rețelele de socializare a declarat că funcționarii publici care activează în Primăria comunei Cotiujenii Mari ar fi fost obligați de către șefa administrației publice locale să participe la mitingurile planificate de PDM.

„Nu comentez. Eu sunt primar interimar al comunei și prima dată aud de astfel de manifestație. Chiar nu cunosc despre ce este vorba. Noi nu am organizat oamenii și nici nu i-am îndemnat să participe la manifestație”, a declarat primărița interimară, contactată de TV8.

L-am sunat și pe purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, pentru a-i cere o reacție, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Astăzi, un angajat al companiei Red Nord a anunțat printr-un apel telefonic făcut la adresa redacției că ar fi fost impus de conducerea întreprinderii să solicite concediu din cont propriu în perioada 5 și 7 iunie, pentru a participa la manifestațiile planificate de Partidul Democrat din Moldova (PDM) în centrul capitalei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram