/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Peste 15 mii de copii sunt așteptați la taberele de vară din municipiul Chișinău. Câți vor beneficia de sejururi gratuite

missing
05 iunie 2019, ora 09:22

Peste 15 mii de elevi din municipiul Chișinău se vor odihni în această vară în taberele din oraș și cele din afara capitalei. Astfel, din 3 iunie curent, 20 de tabere cu sejur de zi și-au început deja activitatea. Costul biletului este de 1550 de lei, din care părinții vor achita doar 20 la sută sau 310 lei. Peste 350 de copii vor beneficia de sejururi gratuite. În total în cele 20 de tabere, timp de aproximativ două săptămâni, se vor odihni 1730 de copii.

„310 elevi din Gimnaziul-internat nr.3 se vor odihni toată vara, tradițional, în taberele „Cireșarii” și „Alunelul”. În taberele din afara capitalei, aflate la balanța Direcției generale educație, tineret și sport din sectoare: „Poienița Veselă” ,„Alunelul” și „Cireșarii” se vor odihni șase mii de elevi. Activitatea acestor instituții va începe în prima decadă a lunii iunie”, informează Primăria Chișinău.

Taberele arendate din afara orașului își vor începe activitatea conform graficului stabilit de administrație și vor asigura activități de asanare, pentru a putea primi 4385 de elevi, inclusiv 748 copii vor obține bilete gratis. Suma alocată din bugetul municipal pentru aceste instituții este de 7,13 milioane de lei.

În taberele cu profil sportiv se planifică cazarea a 3470 de persoane, cu alocații de la buget în sumă de 3, 52 milioane de lei.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă în sezonul estival se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părintii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, copii care au obținut rezultate excelente la învățătură, sportivi etc.

Alocațiile financiare de la buget pentru organizarea odihnei de vară a copiilor, în anul 2019 constituie 30 de milioane lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram