/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Copaci doborâți și gospodării înecate. Ploaia de ieri a dat bătăi de cap unor localnici, blocați în casele inundat

missing
05 iunie 2019, ora 10:52

Ploile de ieri din mai multe regiuni ale țării au provocat iarăși pagube. Mai multe beciuri, case sau grădini au fost inundate, iar circa 2.85 km de drumuri locale au fost deteriorate. Din cauza vântului, salvatorii din Șoldănești au efectuat lucrări de deblocare a carosabilului, după ce câțiva copaci au fost doborâți la pământ în localitățile Glinjeni și Mihuleni. Iar în satul Cucoara, patru persoane, printre care și doi minori au fost evacuați de salvatori din casele inundate. 

Totodată, în același sat Cucoara, salvatorii împreună cu localnicii au efectuat lucrări de reconstrucție a unui segment de dig ce a fost afectat în urma viiturii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), salvatorii au intervenit în peste 20 de cazuri pentru pomparea apelor din gospodăriile  particulare, beciuri și mai multe case. Din cauza precipitațiilor au fost inundate parțial 15 grădini particulare.

Cel mai mult au fost afectate satele Roșu, Etulia, Chircani, Cucoara a raionului Cahul, dar și localitatea Ciobalaccia a  raionului Cantemir.

Ploile abundente au afectat și regiunile din nordul și centrul țării. Astfel, salvatorii au intervenit în raionul Edineț după ce o porțiune de aproximativ de cinci metri din barajul de protecție a unui lac din apropierea satului Cepeleuți a fost deteriorat.

Pentru a preveni pericolul de inundații a mai multor case de locuit salvatorii au efectuat lucrări de pomparea apei din lac în rîul Racovăț.

Video: Facebook/ Trofan Klezmer

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram