Ploile de ieri din mai multe regiuni ale țării au provocat iarăși pagube. Mai multe beciuri, case sau grădini au fost inundate, iar circa 2.85 km de drumuri locale au fost deteriorate. Din cauza vântului, salvatorii din Șoldănești au efectuat lucrări de deblocare a carosabilului, după ce câțiva copaci au fost doborâți la pământ în localitățile Glinjeni și Mihuleni. Iar în satul Cucoara, patru persoane, printre care și doi minori au fost evacuați de salvatori din casele inundate. 

Totodată, în același sat Cucoara, salvatorii împreună cu localnicii au efectuat lucrări de reconstrucție a unui segment de dig ce a fost afectat în urma viiturii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), salvatorii au intervenit în peste 20 de cazuri pentru pomparea apelor din gospodăriile  particulare, beciuri și mai multe case. Din cauza precipitațiilor au fost inundate parțial 15 grădini particulare.

Cel mai mult au fost afectate satele Roșu, Etulia, Chircani, Cucoara a raionului Cahul, dar și localitatea Ciobalaccia a  raionului Cantemir.

Ploile abundente au afectat și regiunile din nordul și centrul țării. Astfel, salvatorii au intervenit în raionul Edineț după ce o porțiune de aproximativ de cinci metri din barajul de protecție a unui lac din apropierea satului Cepeleuți a fost deteriorat.

Pentru a preveni pericolul de inundații a mai multor case de locuit salvatorii au efectuat lucrări de pomparea apei din lac în rîul Racovăț.

Video: Facebook/ Trofan Klezmer

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!