Tot sistemul de canalizare pluvială al municipiului Chișinău este pus la pământ, iar 90 la sută din toate rețelele sunt înfundate cu nămol și nisip. Despre aceasta a scris astăzi pe rețelele de socializare, edilul capitalei, Ruslan Codreanu. 

„Sistemul de canalizare trebuie curățat la începutul fiecărui sezon, însă aceste lucrări nu s-au făcut de ani de zile. Azi colegii mei evacuează nămolul depus la ieșirea din colectorul de pe strada Ghidighici, care blochează scurgerea apelor pluviale. Astfel, vom scăpa de inundațiile de pe Calea Ieșilor și Ion Creangă”, a scris Ruslan Codreanu.

Potrivit edilului capitalei, în următoarele zile autoritățile municipale vor construi un sistem de captare a apelor de ploaie pe toată lățimea străzii Călărași intersecție cu strada Țarinii. În opinia lui, această rigolă va rezolva problema inundațiilor din curțile blocurilor din preajmă.

Ploaia puternică care a căzut la începutul acestei săptămâni a afectat mai multe sectoare din Chișinău. Astfel, mai multe străzi din capitală au devenit mici râulețe, mașinile și troleibuzele care circulau păreau să înoate, iar pe unele porțiuni de drum din cauza precipitațiilor, apa a adus pietre sau nămol.

Foto: Facebook/ Primăria Municipiului Chișinău

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!