/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Codreanu, despre sistemul de canalizare pluvială din Chișinău: „Este pus la pământ”

missing
06 iunie 2019, ora 10:07

Tot sistemul de canalizare pluvială al municipiului Chișinău este pus la pământ, iar 90 la sută din toate rețelele sunt înfundate cu nămol și nisip. Despre aceasta a scris astăzi pe rețelele de socializare, edilul capitalei, Ruslan Codreanu. 

„Sistemul de canalizare trebuie curățat la începutul fiecărui sezon, însă aceste lucrări nu s-au făcut de ani de zile. Azi colegii mei evacuează nămolul depus la ieșirea din colectorul de pe strada Ghidighici, care blochează scurgerea apelor pluviale. Astfel, vom scăpa de inundațiile de pe Calea Ieșilor și Ion Creangă”, a scris Ruslan Codreanu.

Potrivit edilului capitalei, în următoarele zile autoritățile municipale vor construi un sistem de captare a apelor de ploaie pe toată lățimea străzii Călărași intersecție cu strada Țarinii. În opinia lui, această rigolă va rezolva problema inundațiilor din curțile blocurilor din preajmă.

Ploaia puternică care a căzut la începutul acestei săptămâni a afectat mai multe sectoare din Chișinău. Astfel, mai multe străzi din capitală au devenit mici râulețe, mașinile și troleibuzele care circulau păreau să înoate, iar pe unele porțiuni de drum din cauza precipitațiilor, apa a adus pietre sau nămol.

Foto: Facebook/ Primăria Municipiului Chișinău

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram