După ce societatea civilă a criticat votul de ieri al membrilor Biroului Politic al PAS privind susținerea Zinaidei Greceanîi la funcția de speaker, mai mulți membri ai partidului au decis să-și argumenteze decizia.

Deputatul Sergiu Litvinenco afirmă că votul a fost pentru un Guvern asumat de Blocul ACUM care să continue aspirațiile proeuropene ale statului și nu pentru speakerul socialist.

„Ca să fie clar pentru toți. Decizia de ieri a CPN PAS nu a fost pentru Președinte al Parlamentului din partea PSRM, dar a fost pentru un Guvern pro-european asumat de ACUM. De asta votul a fost unul covârșitor în sensul susținerii propunerii. După ani buni, există șansa să avem în Republica Moldova un Guvern autentic Pro-european”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Amintim că membrii Consiliului Politic Național al PAS au decis la ședința de ieri că își asumă votul pentru Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului. Partenerii lor politici din cadrul Blocului ACUM urmează să se întrunească astăzi pentru a decide și ei dacă susțin candidatul socialiștilor pentru această funcție.

Platforma DA convoacă o ședință în regim de urgență

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!