/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Precizarea unui membru PAS: „Decizia de ieri nu a fost pentru un speaker socialist”

06 iunie 2019, ora 09:23

După ce societatea civilă a criticat votul de ieri al membrilor Biroului Politic al PAS privind susținerea Zinaidei Greceanîi la funcția de speaker, mai mulți membri ai partidului au decis să-și argumenteze decizia.

Deputatul Sergiu Litvinenco afirmă că votul a fost pentru un Guvern asumat de Blocul ACUM care să continue aspirațiile proeuropene ale statului și nu pentru speakerul socialist.

„Ca să fie clar pentru toți. Decizia de ieri a CPN PAS nu a fost pentru Președinte al Parlamentului din partea PSRM, dar a fost pentru un Guvern pro-european asumat de ACUM. De asta votul a fost unul covârșitor în sensul susținerii propunerii. După ani buni, există șansa să avem în Republica Moldova un Guvern autentic Pro-european”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Amintim că membrii Consiliului Politic Național al PAS au decis la ședința de ieri că își asumă votul pentru Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului. Partenerii lor politici din cadrul Blocului ACUM urmează să se întrunească astăzi pentru a decide și ei dacă susțin candidatul socialiștilor pentru această funcție.

Platforma DA convoacă o ședință în regim de urgență

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram