/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Reținuți, după ce au primit un colet suspect din Franța! Ce era ascuns, de fapt, în niște cutii pentru dulciuri

missing
06 iunie 2019, ora 09:43

Doi bărbați au fost reținuți după ce au primit un colet suspect din Franța. Oamenii legii au depistat în mai multe cutii, care aparent era pentru dulciuri, 189 pastile ,,subutex” (n.r. droguri). Valoarea narcoticelor este de circa 300 de mii de lei. 

Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul ,,Nord” vorbesc despre o grupare criminală, specializată în comercializarea drogurilor. Narcoticele erau procurate din Franța și introduse clandestin pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul mijloacelor de transport care activau pe rutele internaționale.

Cei doi suspecți reținuți au vârsta de 26 și 32 de ani și originari din raionul Orhei. Ei sunt arestați preventiv pentru 72 de ore și în privința acestora procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare până la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă, iar pentru circulația ilegală a drogurilor o pedeapsă de până la 15 ani.

Cercetările continuă în scopul documentării și identificării tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă și tragerii la răspundere a acestora, precizează procurorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram