Doi bărbați au fost reținuți după ce au primit un colet suspect din Franța. Oamenii legii au depistat în mai multe cutii, care aparent era pentru dulciuri, 189 pastile ,,subutex” (n.r. droguri). Valoarea narcoticelor este de circa 300 de mii de lei. 

Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul ,,Nord” vorbesc despre o grupare criminală, specializată în comercializarea drogurilor. Narcoticele erau procurate din Franța și introduse clandestin pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul mijloacelor de transport care activau pe rutele internaționale.

Cei doi suspecți reținuți au vârsta de 26 și 32 de ani și originari din raionul Orhei. Ei sunt arestați preventiv pentru 72 de ore și în privința acestora procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare până la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă, iar pentru circulația ilegală a drogurilor o pedeapsă de până la 15 ani.

Cercetările continuă în scopul documentării și identificării tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă și tragerii la răspundere a acestora, precizează procurorii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!