Directorul Școlii Sportive de Lupte din satul Fundul Galbenei, raionul Hâncești, Vasile Bodișteanu, riscă să rămână fără funcție pentru că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Acesta a încheiat cinci contracte de locațiune cu o companie administrată de soția sa, prin care a luat în arendă un spațiu de 50 de metri pătrați în care și-a amenajat un birou de lucru.

Directorul școlii a plătit din bani publici 5 500 de lei pentru chiria biroului timp de doi ani și ulterior alte 10 400 lei pentru încă trei ani. Astfel, Bodișteanu folosea, din contul banilor publici, un spațiu deținut în proprietate de către firma administrată de soția sa.

În plus, datele din registrul public arată că Vasile Bodișteanu este chiar fondatorul companiei, iar în declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2017, acesta a indicat venituri de la SRL-ul familiei.

În fața membrilor Autorității Naționale de Integritate (ANI), Vasile Bodișteanu a explicat că a încheiat aceste contracte cu soția, deoarece nu avea birou de serviciu pentru desfășurarea ședințelor și nu a cunoscut prevederile legii cu privire la conflictul de interese.

Actul emis de ANI poate fi contestat în instanța de judecată. „După rămânerea definitivă a actului, ANI va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică pentru o perioadă de 3 ani”, precizează autoritatea care verifică declarațiile de avere și de interese în R. Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!