/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Riscă demisia! Un director de școală și-a închiriat birou la firma soției

missing
06 iunie 2019, ora 07:20

Directorul Școlii Sportive de Lupte din satul Fundul Galbenei, raionul Hâncești, Vasile Bodișteanu, riscă să rămână fără funcție pentru că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Acesta a încheiat cinci contracte de locațiune cu o companie administrată de soția sa, prin care a luat în arendă un spațiu de 50 de metri pătrați în care și-a amenajat un birou de lucru.

Directorul școlii a plătit din bani publici 5 500 de lei pentru chiria biroului timp de doi ani și ulterior alte 10 400 lei pentru încă trei ani. Astfel, Bodișteanu folosea, din contul banilor publici, un spațiu deținut în proprietate de către firma administrată de soția sa.

În plus, datele din registrul public arată că Vasile Bodișteanu este chiar fondatorul companiei, iar în declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2017, acesta a indicat venituri de la SRL-ul familiei.

În fața membrilor Autorității Naționale de Integritate (ANI), Vasile Bodișteanu a explicat că a încheiat aceste contracte cu soția, deoarece nu avea birou de serviciu pentru desfășurarea ședințelor și nu a cunoscut prevederile legii cu privire la conflictul de interese.

Actul emis de ANI poate fi contestat în instanța de judecată. „După rămânerea definitivă a actului, ANI va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică pentru o perioadă de 3 ani”, precizează autoritatea care verifică declarațiile de avere și de interese în R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram