Patru indivizi, suspectați că ar fi traficanți de droguri, au fost reținuți ieri, în urma unor percheziții făcute de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PPCOCS), oficiul Sud, în comun cu ofițerii de investigație al INI, în mun. Chișinău, mun. Comrat și raionul Taraclia. Bănuiții au între 35 și 40 de ani.

Presupușii membri ai grupului criminal organizat, erau specializați în circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari, desfășurându-și activitatea infracțională preponderent în raioanele de Sud ale țării.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari de tip marijuana, pastile cu efect psihotrop, obiecte folosite de către membrii grupului criminal la prepararea și realizarea drogurilor, precum și telefoane mobile prin intermediul cărora făptuitorii comunicau.

În prezent, persoanele vizate au fost reținute pe un termen de 72 de ore, procurorii înaintând demersuri în instanța de judecată privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv, pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care suspecții vor fi găsiți vinovați, pentru faptele săvârșite, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Concomitent, investigațiile pe caz continuă, în vederea identificării și stabilirii tuturor persoanelor implicate în schema infracțională.

„Pe întreg parcursul procesului penal, bănuiții și învinuiții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, menționează reprezentanții PCCOCS.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!