/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mesajul avocatului poporului către protestatari: „Indiferent de viziunile politice, demonstrați respect și toleranță”

07 iunie 2019, ora 18:04

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, îndeamnă autoritățile statului, precum și reprezentanții protestatarilor, care au ieșit în centrul capitalei, să protesteze în mod pașnic, excluzând orice violență. Într-un comunicat de presă, ombudsmanul menționează că „exprimarea pașnică a punctului de vedere pe marginea unor subiecte, evenimente cu impact social în cadrul unor manifestații, constituie dovada de maturitate a unei societăți democratice”, transmite IPN.

Ombudsmanul se adresează membrilor și simpatizanților formațiunilor politice și mișcărilor obștești care protestează să-și exercite dreptul la întrunire pașnic, în modul prevăzut de Constituție și de actele internaționale la care Republica Moldova este parte. Avocatul poporului îndeamnă persoanele implicate în aceste manifestații, dar și oponenții acestora să demonstreze respect și toleranță față de orice persoană, indiferent viziunile politice pe care le au.

Mihail Cotorobai consideră că nu este exclus ca o anumită manifestație să nemulțumească alte persoane ostile ideilor sau revendicărilor pe care le susțin organizatorii acelei manifestații. Avocatul poporului îndeamnă factorii de decizie să vegheze pentru că să nu fie create bariere pentru asigurarea accesului persoanelor la informație, prin blocarea transmisiunilor online de la evenimente de către unele instituții media și cheamă reprezentanții mass-media să fie corecți și obiectivi în oglindirea evenimentelor, iar protestatarii să nu admită violențe față de jurnaliști.

Ombudsmanul susține că va monitoriza desfășurarea acțiunilor de protest din capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram