Administrația de Stat a Aviției Civile din Ucraina i-a retras certificatul de operator aerian companiei „YanAir” din cauza unor probleme de siguranță care au fost depistate în urma unei anchete recente. Din 7 iunie curent, operatorul avia nu mai are licență.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile din R. Moldova, pe 19 aprilie curent, un avion al companiei „YanAir” de tip „Boeing 737-400”, fiind contractat de operatorul național „Air Moldova”, a fost implicat într-un eveniment aeronautic în spațiul aerian al țării noastre. Ulterior, autoritățile noastre au demarat o anchetă și i-au sesizat pe colegii lor din Ucraina. Le-au transmis acestora toate informațiile acumulate pentru investigarea circumstanțelor producerii evenimentului.

În baza rezultatelor inspecției realizate de către Autoritatea competentă din Ucraina, au fost depistate mai multe încălcări care afectează siguranța zborurilor. În rezultat, certificatul de operator aerian al companiei „YanAir„ a fost suspendat și interzise toate zborurile până la înlăturarea tuturor neconformităților.

Compania „Air Moldova” a anunțat separat printr-un comunicat de presă că nu mai are nicio relație contractuală cu operatorul ucrainean „Yan Air”. De la mijlocul lunii mai, nu mai închiriază niciun avion. „Air Moldova” dă asigurări că toate avioanele din flota sa sunt sigure și corespund tuturor standardelor internaționale, dovadă fiind și certificatele emise de instituții internaționale în domeniu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!