/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

O companie aeriană ucraineană, care avea avioane și în R. Moldova, a rămas fără licență

missing
07 iunie 2019, ora 14:11

Administrația de Stat a Aviției Civile din Ucraina i-a retras certificatul de operator aerian companiei „YanAir” din cauza unor probleme de siguranță care au fost depistate în urma unei anchete recente. Din 7 iunie curent, operatorul avia nu mai are licență.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile din R. Moldova, pe 19 aprilie curent, un avion al companiei „YanAir” de tip „Boeing 737-400”, fiind contractat de operatorul național „Air Moldova”, a fost implicat într-un eveniment aeronautic în spațiul aerian al țării noastre. Ulterior, autoritățile noastre au demarat o anchetă și i-au sesizat pe colegii lor din Ucraina. Le-au transmis acestora toate informațiile acumulate pentru investigarea circumstanțelor producerii evenimentului.

În baza rezultatelor inspecției realizate de către Autoritatea competentă din Ucraina, au fost depistate mai multe încălcări care afectează siguranța zborurilor. În rezultat, certificatul de operator aerian al companiei „YanAir„ a fost suspendat și interzise toate zborurile până la înlăturarea tuturor neconformităților.

Compania „Air Moldova” a anunțat separat printr-un comunicat de presă că nu mai are nicio relație contractuală cu operatorul ucrainean „Yan Air”. De la mijlocul lunii mai, nu mai închiriază niciun avion. „Air Moldova” dă asigurări că toate avioanele din flota sa sunt sigure și corespund tuturor standardelor internaționale, dovadă fiind și certificatele emise de instituții internaționale în domeniu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram