Doi actuali consilieri ai președintelui Igor Dodon urmează să treacă în fotoliile de la Guvern, dacă deputații vor vota astăzi componența Executivului așa cum s-a propus în acordul temporar al PSRM și Blocul ACUM.

Vasile Șova, propus în calitate de vicepremier pentru Reintegrare, este în prezent consilierul președintelui pe domeniul Reintegrării. El a fost ministru al Reintegrării al R. Moldova în perioada 2002 –2009 și a fost deputat în Parlamentul R. Moldova în trei legislaturi.

Potrivit CV-ului, la 19 aprilie 2005, Șova a fost confirmat în funcția de ministru al Reintegrării în al doilea Guvern format de către Vasile Tarlev. Și-a păstrat funcția de ministru și în noul Guvern format de Zinaida Greceanîi la 31 martie 2008.

La alegerile parlamentare din 2009 a fost ales deputat și a ocupat funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice. La alegerile din 30 noiembrie 2014, Șova a candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Comuniștilor, dar nu a reușit să acceadă în Legislativ.

Pavel Voicu, propus în calitate de ministru al Apărării acum consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale. Potrivit site-ului Președinției, din anul 1995, Pavel Voicu a activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călăraşi și Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție sect. Buiucani mun. Chișinău, iar din februarie 2016 – șef al Inspectoratului de Poliție mun. Bender”.

Pavel Voicu a absolvit Academia ,,Ştefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice și Politice – Universitatea Academiei de Științe a Republicii Moldova.

Astăzi a fost făcută publică întreaga listă cu nemele persoanelor care urmează să ocupe funcțiile de miniștri într-un potențial Guvern condus de Maia Sandu.

/DOC/ EXCLUSIV: Lista cu numele posibililor viitori miniștri din Guvernul „Sandu”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!