Doi actuali consilieri ai președintelui Igor Dodon urmează să treacă în fotoliile de la Guvern, dacă deputații vor vota astăzi componența Executivului așa cum s-a propus în acordul temporar al PSRM și Blocul ACUM.

Vasile Șova, propus în calitate de vicepremier pentru Reintegrare, este în prezent consilierul președintelui pe domeniul Reintegrării. El a fost ministru al Reintegrării al R. Moldova în perioada 2002 –2009 și a fost deputat în Parlamentul R. Moldova în trei legislaturi.

Potrivit CV-ului, la 19 aprilie 2005, Șova a fost confirmat în funcția de ministru al Reintegrării în al doilea Guvern format de către Vasile Tarlev. Și-a păstrat funcția de ministru și în noul Guvern format de Zinaida Greceanîi la 31 martie 2008.

La alegerile parlamentare din 2009 a fost ales deputat și a ocupat funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice. La alegerile din 30 noiembrie 2014, Șova a candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Comuniștilor, dar nu a reușit să acceadă în Legislativ.

Pavel Voicu, propus în calitate de ministru al Apărării acum consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale. Potrivit site-ului Președinției, din anul 1995, Pavel Voicu a activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călăraşi și Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție sect. Buiucani mun. Chișinău, iar din februarie 2016 – șef al Inspectoratului de Poliție mun. Bender”.

Pavel Voicu a absolvit Academia ,,Ştefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice și Politice – Universitatea Academiei de Științe a Republicii Moldova.

Astăzi a fost făcută publică întreaga listă cu nemele persoanelor care urmează să ocupe funcțiile de miniștri într-un potențial Guvern condus de Maia Sandu.

/DOC/ EXCLUSIV: Lista cu numele posibililor viitori miniștri din Guvernul „Sandu”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!