/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Curtea Constituțională vine cu explicații: Parlamentul trebuia să încheie formarea Guvernului până la data de 7 iunie, inclusiv

08 iunie 2019, ora 09:22

Curtea Constituțională explică informațiile ambigue apărute în presă privind data limită după care președintele poate dizolva Parlamentului. Potrivit unui comunicat al instituției, Parlamentul de legislatura a X-a trebuia să încheie formarea Guvernului până la data de 7 iunie 2019, inclusiv.

Curtea a reiterat că, potrivit prevederilor constituționale, termenul de trei luni (90 de zile), în care Parlamentul nou ales trebuie să formeze Guvernul, curge de la data validării alegerilor.

„Astfel, în speța în cauză, reieșind din prevederile constituționale, Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a, trebuia să încheie formarea Guvernului până la data de 7 iunie 2019, inclusiv”, se spune în comunicat.

Ieri, după ce CC a emis hotărârea în cauză, în spațiul public au apărut mai multe opinii privind data când șeful statului poate dizolva legislativul. Unii considerau că data limită a fost pe 7 iunie, alții pe 9 iunie, iar alții – pe 10 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram