/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

DECIZIE FULGER la Curtea Constituțională: Alegerea Zinaidei Greceanîi la funcția de speaker - neconstituțională

missing
08 iunie 2019, ora 17:31

Magistrații de la Curtea Constituțională au decis astăzi că alegerea Zinaidei Greceanîi la funcția de speaker este neconstituțională, la fel ca și toate actele care au fost sau vor fi adoptate azi în Parlament.

1.Se declară neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea doamnei Zinaida Greceanîi în funcţia de Preşedinte al Parlamentului.

2. Se declară neconstituţionale ab initio, actele legislative (legile, hotărârile) adoptate de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la data de 8 iunie 2019 şi ulterior.

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, se menționează în decizia CCM.

Sesizarea ar fi fost depusă de deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram