„Singura pretenție față de ceea ce se întâmplă acum în Parlament este nerespectarea reprezentativității bărbaților și femeilor în Biroul permanent”. Este declarația comunistei Inna Șupac. Potrivit ei, din cei 15 membri ai Biroului au fost aleși deocamdată 11 dintre care doar două femei.

„Deci, acum toată speranța este în opoziția reprezentată de Partidul Democrat și Partidul „Șor”, a scris comunista pe o rețea de socializare.

Potrivit ei, opoziția urmează să delege paru oameni: un vicepreședinte de Parlament și trei membri ai Biroului. Dacă cele patru candidaturi vor fi femei, doar atunci se va putea vorbi despre respectarea legii care se referă la reprezentativitate astfel încât 40% să aparțină femeilor.

Structura Biroului permanent va avea 15 membri: cinci din oficiu – toți deputații din conducerea Legislativului și restul candidaților propuși din partea fracțiunilor parlamentare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!