/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ploile torențiale au făcut ravagii în nordul țării. Sute de hectare de culturi agricole au fost distruse

missing
08 iunie 2019, ora 16:53

Ploile puternice au inundat beciuri, subsoluri și ogrăzi în mai multe localități din nordul țării. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pompierii au pompat apele în raioanele Soroca, Briceni, Florești, Drochia și Râșcani.

Afectate au fost mai multe gospodării și ogrăzi din localitățile Pârlița, Căinarii-Vechi, Lugovoe și Vadeni. Un perete al unei case de locuit din satul Vadeni s-a dărâmat în urma precipitațiilor. Locatarii nu au avut de suferit.

Mai multe intervenții ale salvatorilor au fost înregistrate și în localitățile Trifănești, Frumușica, Alexandrovca, și Izvoare ale raionului Florești. Aici peste 11 gospodării și mai multe beciuri au fost inundate în urma ploilor puternice. Inundat a fost și subsolul gimnaziului din localitatea Condrătești.

În urma condițiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate mai multe terenuri și culturi agricole în localitățile Cișmichioi, Ceadîr-Lunga în UTA Gagauzia. Conform datelor preliminare, aici, apele au afectat peste 220 de ha de porumb, 100 de ha de floarea soarelui, dar și 3 ha de grâu.

Comisiile pentru situații excepționale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram