/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Primele declarații ale președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. „N-a fost o decizie simplă. Poate era necesară cu trei luni în urmă”

missing
08 iunie 2019, ora 16:09

„N-a fost o decizie simplă. Poate era necesară această decizie cu trei luni în urmă. Noi avem un scop comun haideți să-l realizăm”, a declarat noua președintă al Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în primul său discurs de la tribuna Legislativului.

Zinaida Greceanîi le-a mulțumit deputaților care și-au dat votul pentru ea, dar și ambasadorilor care au transmis mesaje de susținere forțelor politice.

„Astăzi nu avem est sau vest, nu avem roșii, gabeni sau albi, avem un popor unit, un scop unit și o Republica Moldova pentru noi toți. Suntem toți pentru Republica Moldova. Haideți să unim acest efort comun și să muncim pentru popor”, a mai declarat șefa Legislativului.

Zinaida Greceanîi s-a adresat și militarilor, polițiștilor să fie demni și să ridice fruntea sus.

„Am să fiu un președinte de Parlament foarte corect. (…) Am semnat o înțelegere politică și aceasta este o asumare foarte responsabilă”, a mai spus socialista.

La finalul discursului, Zinaida Greceanîi a propus să se purceadă la următoarele proceduri – alegerea vicepreședinților Parlamentului, biroului și comisiilor parlamentare. „Astăzi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul Guvern cu oameni demni care să slujească poporul”, a spus Greceanîi.

Noul președinte a fost ales cu votul a 56 de deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram