„N-a fost o decizie simplă. Poate era necesară această decizie cu trei luni în urmă. Noi avem un scop comun haideți să-l realizăm”, a declarat noua președintă al Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în primul său discurs de la tribuna Legislativului.

Zinaida Greceanîi le-a mulțumit deputaților care și-au dat votul pentru ea, dar și ambasadorilor care au transmis mesaje de susținere forțelor politice.

„Astăzi nu avem est sau vest, nu avem roșii, gabeni sau albi, avem un popor unit, un scop unit și o Republica Moldova pentru noi toți. Suntem toți pentru Republica Moldova. Haideți să unim acest efort comun și să muncim pentru popor”, a mai declarat șefa Legislativului.

Zinaida Greceanîi s-a adresat și militarilor, polițiștilor să fie demni și să ridice fruntea sus.

„Am să fiu un președinte de Parlament foarte corect. (…) Am semnat o înțelegere politică și aceasta este o asumare foarte responsabilă”, a mai spus socialista.

La finalul discursului, Zinaida Greceanîi a propus să se purceadă la următoarele proceduri – alegerea vicepreședinților Parlamentului, biroului și comisiilor parlamentare. „Astăzi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul Guvern cu oameni demni care să slujească poporul”, a spus Greceanîi.

Noul președinte a fost ales cu votul a 56 de deputați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!