/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Secretar de stat la Ministerul Justiției: Sper că nu am ajuns până acolo încât să vedem că CC privește televizorul și declară neconstituționale hotărârile Parlamentului

08 iunie 2019, ora 19:51

Secretarul de stat la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, spune că speră că nu s-a ajuns până în momentul în care Curtea Constituțională să se pronunțe referitor la constituționalitatea hotărârilor Parlamentului după ce a privit adoptarea lor la televizor.

Nicolae Eșanu a făcut această afirmație pornind de la faptul că aceste hotărâri ale legislativului încă nu au fost întocmite în formă scrisă.

„Sper din tot sufletul că pagina oficială a Curții Constituționale a fost spartă și nu am ajuns până acolo încât să vedem că Curtea Constituțională privește televizorul și declară neconstituționale Hotărârile Parlamentului care din câte înteleg înca nu au fost întocmite în formă scrisă”, a scris secretarul de stat pe o rețea de socializare.

Amintim că Curtea Constituțională a declarat în mod fulgerător drept neconstitituțională hotărârea privind numirea Zinaidei Greceanîi în funcția de președintă a Parlamentului, la fel și alte acte care au fost sau vor fi adoptate astăzi de legislativ.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram