Premierul ales, Maia Sandu, a ținut un discurs înflăcărat de la tribuna Parlamentului și a vorbit despre „victoria obținută astăzi împotriva fricii și a mafiei”.

„Regimul a alimentat ura și ne-a împărțit în categorii, însă noi suntem cetățenii aceleiași țări. Azi punem capăt acestui război al unuia împotriva altuia”, a declarat Maia Sandu.

Noul prim-ministru anunță trei priorități pentru activitatea Guvernului:

  1. Eliberarea statului din captivitate și votarea pachetului de legi antioligarhice.
  2. Scoaterea țării din izolare internațională și relansarea economică. „Vom readuce finanțarea externă pentru a asigura investiții în toate domeniile economice. Vom elimina schemele și cumătrismul”, promite Maia Sandu.
  3. Crearea condițiilor pentru creșterea calității vieții, servicii bune în educație și sănătate și eliminarea corupției în aceste domenii.

Prim-ministrul mai promite reforme autentice în domeniul justiției, prin curățarea sistemului de persoane corupte și votarea unei legi speciale pentru evaluarea integrității judecătorilor și procurorilor.

„Ne vom asigura că banul public este cheltuit transparent și eficient. Toți angajații din sectorul public trebuie să știe că nimeni nu îi va amenința cu eliberarea din funcție dacă au alte viziuni politice. Toți oamenii de afaceri vor avea condiții pentru a munci cinstit, nimeni nu le va lua afacerile și nu îi vor șantaja”, declară Maia Sandu.

„Nu știu cât va dura mandatul acestui Guvern, dar știu că la sfârșitul mandatului vrem să spunem că ne-am făcut bine datoria…Avem o șansă să întoarcem o filă nouă a istoriei. Este o filă curată  și să o scriem împreună”, și-a încheiat discursul noua șefă a Guvernului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!