/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Trei priorități anunțate de Maia Sandu pentru Guvern. Detalii importante din discursul noului premier

missing
08 iunie 2019, ora 18:32

Premierul ales, Maia Sandu, a ținut un discurs înflăcărat de la tribuna Parlamentului și a vorbit despre „victoria obținută astăzi împotriva fricii și a mafiei”.

„Regimul a alimentat ura și ne-a împărțit în categorii, însă noi suntem cetățenii aceleiași țări. Azi punem capăt acestui război al unuia împotriva altuia”, a declarat Maia Sandu.

Noul prim-ministru anunță trei priorități pentru activitatea Guvernului:

  1. Eliberarea statului din captivitate și votarea pachetului de legi antioligarhice.
  2. Scoaterea țării din izolare internațională și relansarea economică. „Vom readuce finanțarea externă pentru a asigura investiții în toate domeniile economice. Vom elimina schemele și cumătrismul”, promite Maia Sandu.
  3. Crearea condițiilor pentru creșterea calității vieții, servicii bune în educație și sănătate și eliminarea corupției în aceste domenii.

Prim-ministrul mai promite reforme autentice în domeniul justiției, prin curățarea sistemului de persoane corupte și votarea unei legi speciale pentru evaluarea integrității judecătorilor și procurorilor.

„Ne vom asigura că banul public este cheltuit transparent și eficient. Toți angajații din sectorul public trebuie să știe că nimeni nu îi va amenința cu eliberarea din funcție dacă au alte viziuni politice. Toți oamenii de afaceri vor avea condiții pentru a munci cinstit, nimeni nu le va lua afacerile și nu îi vor șantaja”, declară Maia Sandu.

„Nu știu cât va dura mandatul acestui Guvern, dar știu că la sfârșitul mandatului vrem să spunem că ne-am făcut bine datoria…Avem o șansă să întoarcem o filă nouă a istoriei. Este o filă curată  și să o scriem împreună”, și-a încheiat discursul noua șefă a Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram