/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/LIVE. VIDEO. TEXT/ Ședința Parlamentului: Noul Guvern, condus de Maia Sandu, a fost investit

missing
08 iunie 2019, ora 18:50

ORA 18:50 Guvernul a fost investit.

ORA 18:47 Andrei Năstase, numit ministru de Interne și vicepremier, a depus jurământul.

ORA 18:45 Maia Sandu a depus jurământul.

ORA 18:44 Are loc ceremonia de investire a noului Guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu.

ORA 18:20 Deputații au votat pentru investirea Guvernului condus de Maia Sandu. Procedura de investire a Guvernului va avea loc tot la Parlament.

ORA 18:00 Maia Sandu, înaintat în calitate de prim-ministră. Acesta susține un discurs de la tribuna Parlamentului.

ORA 17.48 Republica Moldova a fost declarată stat capturat, prin decizia adoptată acum câteva minute în plenul Parlamentului.

ORA 17.10 Au fost create zece comisii parlamentare. Acum se votează membrii acestor comisii.

(Pentru LIVE TEXT faceți scroll la pagină)

ORA 16.40 În aceste clipe se desfășoară consultările privind funcția de premier. Candidată este Maia Sandu.

ORA 16.30: Au fost aleși membrii Biroului Permanent al Parlamentului; printre aceștia sunt: Liviu Vovc, Maria Ciobanu, Corneliu Furculiță, Sergiu Litvinenco, Vlad Batrîncea, Vasile Bolea și Igor Grosu. Ulterior, s-a luat o pauză de 15 minute.

ORA 16.00: Au fost aleși trei vicepreședinți ai Parlamentului: Ion Ceban de la PSRM, Mihai Popșoi de la PAS și Alexandru Slusari de la PPDA.

ORA 15.58: PSRM l-a propus pe Ion Ceban la funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Blocul ACUM a cerut pauză. A fost anunțată pauză de 5 minute.

ORA 15.55: Igor Dodon a fost prezent în tot acest timp în sala de ședințe a Parlamentului. După ce a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi, acesta a plecat.

ORA 15.52: Zinaida Greceanîi: „Moldova are viitor. Dumnezeu să ne păzească. Vă mulțumesc tuturor. Știu că a fost o decizie complicată”.

ORA 15.45: Zinaida Greceanîi a fost aleasă președintă a Parlamentului cu voturile a 56 de deputați.

ORA 15.25: Procedura de vot pentru funcția de speaker s-a încheiat.

ORA 15.00: La această oră deputații votează în mod secret pentru funcția de speaker. Candidatura înaintată de PSRM este Zinaida Greceanîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram