ORA 18:50 Guvernul a fost investit.

ORA 18:47 Andrei Năstase, numit ministru de Interne și vicepremier, a depus jurământul.

ORA 18:45 Maia Sandu a depus jurământul.

ORA 18:44 Are loc ceremonia de investire a noului Guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu.

ORA 18:20 Deputații au votat pentru investirea Guvernului condus de Maia Sandu. Procedura de investire a Guvernului va avea loc tot la Parlament.

ORA 18:00 Maia Sandu, înaintat în calitate de prim-ministră. Acesta susține un discurs de la tribuna Parlamentului.

ORA 17.48 Republica Moldova a fost declarată stat capturat, prin decizia adoptată acum câteva minute în plenul Parlamentului.

ORA 17.10 Au fost create zece comisii parlamentare. Acum se votează membrii acestor comisii.

(Pentru LIVE TEXT faceți scroll la pagină)

ORA 16.40 În aceste clipe se desfășoară consultările privind funcția de premier. Candidată este Maia Sandu.

ORA 16.30: Au fost aleși membrii Biroului Permanent al Parlamentului; printre aceștia sunt: Liviu Vovc, Maria Ciobanu, Corneliu Furculiță, Sergiu Litvinenco, Vlad Batrîncea, Vasile Bolea și Igor Grosu. Ulterior, s-a luat o pauză de 15 minute.

ORA 16.00: Au fost aleși trei vicepreședinți ai Parlamentului: Ion Ceban de la PSRM, Mihai Popșoi de la PAS și Alexandru Slusari de la PPDA.

ORA 15.58: PSRM l-a propus pe Ion Ceban la funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Blocul ACUM a cerut pauză. A fost anunțată pauză de 5 minute.

ORA 15.55: Igor Dodon a fost prezent în tot acest timp în sala de ședințe a Parlamentului. După ce a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi, acesta a plecat.

ORA 15.52: Zinaida Greceanîi: „Moldova are viitor. Dumnezeu să ne păzească. Vă mulțumesc tuturor. Știu că a fost o decizie complicată”.

ORA 15.45: Zinaida Greceanîi a fost aleasă președintă a Parlamentului cu voturile a 56 de deputați.

ORA 15.25: Procedura de vot pentru funcția de speaker s-a încheiat.

ORA 15.00: La această oră deputații votează în mod secret pentru funcția de speaker. Candidatura înaintată de PSRM este Zinaida Greceanîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!