/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

VOTAT: Cine sunt vicepreședinții Parlamentului

08 iunie 2019, ora 16:10

Fracțiunile parlamentare și-au înaintat candidații care să urce în prezidiul Parlamentului alături de Zinaida Greceanîi. Unanim, s-a decis să fie patru vicepreședinți al Parlamentului. În funcțiile de vicepreședinți ai Legislativului au fost numiți Ion Ceban, Alexandru Slusari și Mihai Popușoi.

PSRM l-a propus rapid pe Ion Ceban la funcția de vicepreședinte al Parlamentului, iar Blocul ACUM a avut nevoie de timp pentru consultări și a cerut o pauză. Ulterior, au înaintat doi candidați din partea ambelor fracțiuni ale blocului: Alexandru Slusari (DA) și Mihai Popușoi (PAS).

Pentru Ion Ceban au votat 57 de deputați. Mihai Popușoi a fost susținut de 59 de colegi din Parlament, iar Alexandru Slusari a primit 58 de voturi.

Încă un fotoliu din prezidiul Parlamentului urmează a fi ocupat mai târziu de către reprezentantul altor fracțiuni parlamentare sau din rândul deputaților independenți.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram