Fracțiunile parlamentare și-au înaintat candidații care să urce în prezidiul Parlamentului alături de Zinaida Greceanîi. Unanim, s-a decis să fie patru vicepreședinți al Parlamentului. În funcțiile de vicepreședinți ai Legislativului au fost numiți Ion Ceban, Alexandru Slusari și Mihai Popușoi.

PSRM l-a propus rapid pe Ion Ceban la funcția de vicepreședinte al Parlamentului, iar Blocul ACUM a avut nevoie de timp pentru consultări și a cerut o pauză. Ulterior, au înaintat doi candidați din partea ambelor fracțiuni ale blocului: Alexandru Slusari (DA) și Mihai Popușoi (PAS).

Pentru Ion Ceban au votat 57 de deputați. Mihai Popușoi a fost susținut de 59 de colegi din Parlament, iar Alexandru Slusari a primit 58 de voturi.

Încă un fotoliu din prezidiul Parlamentului urmează a fi ocupat mai târziu de către reprezentantul altor fracțiuni parlamentare sau din rândul deputaților independenți.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!