Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat în această seară cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii anunță că până mâine la miezul nopții se prevăd descărcări electrice, iar izolat vor cădea averse puternice.

Aversele vor fi însoțite de grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s. Meteorologii avertizează că din cauza precipitaţiilor ar putea fi inundate gospodăriile aflate în zonele joase, Pe unele râuleţe şi cursuri mici de apă sunt posibile creşteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieşirea ei în luncă.

De asemenea, le recomandă oamenilor să consturiască canale de captare şi dirijare a apei, să curețe canalele de scurgere, să evite deplasarea prin zonele uşor inundabile.

Totodată, rămâne în vigoare avertizarea de subinundații locale. S-ar putea înregistra creşterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0.5-1.0 m și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!