/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

COD GALBEN de averse cu grindină și descărcări electrice. Vijelie în rafale în toată țara

09 iunie 2019, ora 17:23

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat în această seară cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii anunță că până mâine la miezul nopții se prevăd descărcări electrice, iar izolat vor cădea averse puternice.

Aversele vor fi însoțite de grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s. Meteorologii avertizează că din cauza precipitaţiilor ar putea fi inundate gospodăriile aflate în zonele joase, Pe unele râuleţe şi cursuri mici de apă sunt posibile creşteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieşirea ei în luncă.

De asemenea, le recomandă oamenilor să consturiască canale de captare şi dirijare a apei, să curețe canalele de scurgere, să evite deplasarea prin zonele uşor inundabile.

Totodată, rămâne în vigoare avertizarea de subinundații locale. S-ar putea înregistra creşterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0.5-1.0 m și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram