Primăria orașului Taraclia este prima autoritate publică de nivelul doi care recunoaște oficial noul Guvern condus de Maia Sandu și este gata să conlucreze chiar de mâine.

„Parlamentul a declarat Guvernul PDM în afara legii. Începând de mâine dimineață, începem munca coordonându-ne acțiunile cu noua componență a Guvernului”, scrie într-un mesaj postat pe pagina oficială de pe facebook a Primăriei Taraclia.

Și primarul orașului Serghei Filipov a scris un mesaj separat pe profilul său de pe aceeași rețea de socializare prin care se adresează edililor din toată republica să susțină noul Executiv.

„Mă adresez primarilor și altor reprezentanți ai autorităților publice, pe care PDM le-a frânt, le-a înjosit și le-a șantajat cu dosare penale fabricate: susțineți noul Guvern și noua majoritate parlamentară. Susținerea voastră publică este foarte importantă pentru ei acum”, afirmă Filipov în mesaj.

 

 

Într-un alt mesaj, Filipov anunță că Inspectoratul de Poliție din Taraclia este gata să îndeplinească orice ordin care va veni de la noul Guvern. „Ei și-au dat jurământul țării și poporului, nu lui Plahotniuc”, scrie edilul.

Precizăm că primarul orașului Taraclia, Serghei Filipov, este cunoscut pentru poziția sa critică în raport cu regimul oligarhului Vlad Plahotniuc. Anterior, acesta a făcut dezvăluiri despre cum a încercat Partidul Democrat să-l determine să treacă de partea formațiunii. Pentru că ar fi refuzat propunerile, Filipov s-a trezit cu dosar penal și a fost suspendat din funcție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!