Consiliului Europei îndeamnă forțele politice din Republica Moldova să acționeze în mod calm și responsabil în situația creată. 

„Problemele politice trebuie să fie dezbătute și soluționate de reprezentanții Parlamentului, aleși în mod democratic”, se menționează în declarația Consiliului Europei.

Reprezentanții instituției, cer actorilor politici din Republica Moldova să respecte principiile statului de drept, ale democrației și ale drepturilor omului.

„Suntem gata să ajutăm Republica Moldova, în calitate de stat membru al Consiliului Europei și parte la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, cu reformele necesare, inclusiv reforma sistemului judiciar și lupta împotriva corupției”, se mai spune în declarația Consiliului Europei.

Vezi și:

O nouă reacție de la București! Guvernul român cere să fie respectată democrația la Chișinău

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!