După ce Președinția României a venit cu o reacție vizavi de acțiunile care se produc în aceste zile în politica de la Chișinău, și Guvernul de la București a emis un comunicat de presă la acest subiect. Autoritatea română anunță că urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova.

„România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019.

Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european”, este întreg comunicatul Guvernului român.

Anterior, președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe politicienii de la Chișinău să fie calmi și să poarte un dialog responsabil pentru a rezolva această situație de criză politică.

Prima reacție oficială din România! Ce recomandă președintele Klaus Iohannis partidelor de la Chișinău

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!