/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

O nouă reacție de la București! Guvernul român cere să fie respectată democrația la Chișinău

missing
09 iunie 2019, ora 15:04

După ce Președinția României a venit cu o reacție vizavi de acțiunile care se produc în aceste zile în politica de la Chișinău, și Guvernul de la București a emis un comunicat de presă la acest subiect. Autoritatea română anunță că urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova.

„România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019.

Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european”, este întreg comunicatul Guvernului român.

Anterior, președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe politicienii de la Chișinău să fie calmi și să poarte un dialog responsabil pentru a rezolva această situație de criză politică.

Prima reacție oficială din România! Ce recomandă președintele Klaus Iohannis partidelor de la Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram