La manifestația organizată astăzi în cenrul Chișinăului Partidul Democrat a semnat o rezoluție pentru apărarea țării. Prin această rezoluție se cere demisia președintelui Igor Dodon și organizarea alegerilor anticipate parlamentare și prezidențiale pe data de 6 septembrie.

În document se spune că „Igor Dodon a vândut ţara pentru milioane de dolari şi doreşte să fărâmiţeze şi îngenuncheze Moldova, pentru a o vinde mai uşor pe bucăţi” și că „puterea de stat a fost uzurpată şi s-a întreprins o tentativă de lovitură de stat aplicată Republicii Moldova în interes străin”.

„În acest context, am luat act de decizia de dizolvare a Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, când oamenii acestei ţări vor veni să aleagă liber o nouă putere la Chişinău”, se spune în rezoluție.

Manifestația la care au participat câteva mii de oameni s-a încheiat cu un protest la Președinție unde liderii PDM au transmis mesajul prin care cer demisia șefului statului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!