/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Prima reacție oficială din România! Ce recomandă președintele Klaus Iohannis partidelor de la Chișinău

09 iunie 2019, ora 13:01

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat astăzi  la acțiunile politice care au loc astăzi la Chișinău și a făcut un apel la calm şi responsabilitate pentru „un dialog al tuturor forţelor politice în interesul cetăţenilor moldoveni”.

„Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere.

Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării”, se arată într-un comunicat de presă emis de Președinția română.

Precizăm că politicienii de la București s-au abținut în ultimele zile să comenteze ceea ce se întâmplă pe arena politică din R. Moldova. La Chișinău, membrii Partidului Democrat și Membrii Blocului ACUM cu socialiștii se acuză reciproc de uzurparea puterii în stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram