După ce Maia Sandu a fost aleasă prim-ministră, fotoliul ei de deputată a rămas liber. Aceeași situație este și în cazul lui Andrei Năstase, numit ministru al Afacerilor Interne. Reporterul TV8, Sergiu Niculiță, a întrebat-o pe Maia Sandu cum se va proceda mai departe, cu mandatul ei de parlamentară. 

„Conform legii, urmează să fie organizate alegeri și o să vă comunicăm mai târziu cine este candidatul Blocului ACUM pentru circumscripția unde am fost eu aleasă”, a spus Maia Sandu.

Premierul spune că se va decide ulterior, când vor fi organizate alegerile: „Acest lucru trebuie să-l decidem în funcție de situație. Legea spune că eu pot să dețin în același timp și funcția de deputat și cea de prim-ministru timp de o lună de zile”, a spus Sandu.

Maia Sandu a devenit deputată cu voturile alegătorilor din circumscripția Europa de Vest.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!