/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Comisie de anchetă la Parlament pentru investigarea furtului din sistemul bancar și falimentarea BEM

missing
10 iunie 2019, ora 15:11

Noua majoritate din Parlament a creat astăzi o comisie de anchetă care să elucideze circumstanțele devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și cum s-a produs frauda de la Banca de Economii. În comisia parlamentară vor fi delegați nouă deputați: trei din partea Partidului Socialiștilor, trei membri ai Blocului ACUM și trei persoane vor fi desemnate ulterior de opoziție.

Din comisia de anchetă vor face parte: Alexandru Slusari, Dumitru Alaiba, Lilian Carp, Vladimir Țurcanu, Adrian Lebedinschi și Vladimir Golovotiuc.

„Vă doresc chibzuință și înțelepciune. Lumea așteaptă ca dreptatea să fie de partea poporului”, le-a spus speakerul Zinaida Greceanîi deputaților desemnați în comisie.

Fiecare dintre legislatorii care urmează să investigheze frauda din sectorul bancar a ieșit la microfon pentru a declara public că nu admite un conflict de interese. Ulterior, aceștia vor depune câte o declarație în acest sens și pe hârtie, la Secretariatul Parlamentului.

„Este adevărat, am activat în cadrul Guvernului în perioada dată, când s-a întâmplat acest furt, dar nu consider că am conflicte de interese”, a precizat deputatul Dumitru Alaiba. Ceilalți deputați au spus că nu sunt în conflict de interese.

Proiectul de hotărâre privind crearea comisiei de anchetă în cazul furtului din sistemul bancar a fost aprobat cu 61 de voturi ale deputaților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram