/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Maia Sandu, explicații la prima ședință a Guvernului. De ce a votat cu socialiștii

missing
10 iunie 2019, ora 12:31

Prim-ministra Maia Sandu a ținut să facă o precizăre la prima ședință a noului Guvern despre votul pe care l-a făcut Blocul ACUM împreună cu socialiștii, pentru a evita orice speculații în societate, dar și în comunitatea internațională.

„Obiectivul de dezoligarhizare a stat la baza votului comun cu socialiștii”, a punctat Sandu.

„R. Moldova devenise un stat izolat internațional, unde domnea corupția, sărăcia și teroarea din cauza unui partid cu apucături autoritare. Făfă a-l da jos pe Plahotniuc, fără a elibera instituțiile statului, fără a scăpa cetățenii de frică, Moldova nu are nicio șansă să se miște spre Uniunea Europeană.

Vreau să fie foarte clar, nici discuțiile cu PSRM, nici întrevederile cu delegațiile străine, nici votul din Parlament nu au fost vreodată despre federalizarea R. Moldova. Votul a fost despre dezoligarhizare”.

Șefa Guvernului le-a mulțumit miniștrilor că au acceptat să facă parte din Executiv în aceste „momente de cumpănă” și s-a arătat convinsă că vor îndeplini așteptările cetățenilor.

De asemenea, Maia Sandu a anunțat că va expedia astăzi o scrisoare Comisiei Europene, Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția în care va informa despre deciziile „arbitrare și contrare Constituției” adoptate de judecătorii Curții Constituționale. „Nu doar noi le calificăm așa, dar și comunitatea internațională”, a spus Maia Sandu.

La ședința de astăzi, sunt prezenți șapte membri ai Guvernului, restul miniștrilor urmând să se alăture echipei după ce vor fi investiți în funcții și vor depune jurământul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram