„Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va rămâne în afara jocurilor politice” este mesajul transmis astăzi de Ministerul Apărării al R. Moldova, după evenimentele politice și protestele care au avut loc zilele trecute la Chișinău.

Instituția precizează că Forțele Armate sunt subordonate exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a integrității teritoriale și a democrației constituționale.

„În același timp, conform legii nr.345 cu privire la apărarea națională: Conducerea sistemului național de apărare este un atribut exclusiv și inalienabil al autorităților constituționale ale statului. Atât timp cât nu există certitudine clară în situația politică din țară, Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale”, se spune într-un comunicat de presă emis de Ministerul Apărării.

Instituția mai anunță că, temporar, este interzis accesul în toate unitățile militare și instituțiile Ministerului Apărării pentru oricine în afara personalului, pentru a evita riscul unei escaladări a situației.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!