/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mesajul Ministerului Apărării: Armata nu se implică în criză și nu face jocuri politice

missing
10 iunie 2019, ora 10:05

„Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va rămâne în afara jocurilor politice” este mesajul transmis astăzi de Ministerul Apărării al R. Moldova, după evenimentele politice și protestele care au avut loc zilele trecute la Chișinău.

Instituția precizează că Forțele Armate sunt subordonate exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a integrității teritoriale și a democrației constituționale.

„În același timp, conform legii nr.345 cu privire la apărarea națională: Conducerea sistemului național de apărare este un atribut exclusiv și inalienabil al autorităților constituționale ale statului. Atât timp cât nu există certitudine clară în situația politică din țară, Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale”, se spune într-un comunicat de presă emis de Ministerul Apărării.

Instituția mai anunță că, temporar, este interzis accesul în toate unitățile militare și instituțiile Ministerului Apărării pentru oricine în afara personalului, pentru a evita riscul unei escaladări a situației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram