/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ministrul de Externe al României: „Nu există instituția recunoașterii Guvernului, există recunoașterea unui stat”

missing
10 iunie 2019, ora 16:33

Ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, a precizat că România nu recunoaște noul Guvern de la Chișinău, pentru că nu există așa ceva. Întrebat direct de jurnaliști dacă Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recunoaște Guvernul Sandu, așa cum au făcut-o deja Uniunea Europeană și Rusia, Meleșcanu a dat un „NU” diplomatic, scrie ziare.com.

„Nu există instituția recunoașterii Guvernului, există recunoașterea unui stat. Noi suntem preocupați că există o situație explozivă și vrem să subliniem că trebuie găsite modalități de a fi depășită această situație. Atunci când lucrurile se încurcă, soluția e să ne întoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă”, a spus Meleșcanu, într-o conferință de presă.

El a precizat că și ambasadorul României la Chișinău a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon, alături de ceilalți șefi ai misiunilor diplomatice. Meleșcanu a povestit că doar Dodon a vorbit 15 minute, după care i-a poftit afară pe ambasadori. Astfel, Meleșcanu a precizat că i-a cerut ambasadorului român să aibă o întâlnire și cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

„Noi, România, ca stat membru care deține președinția UE, am făcut apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic. Așadar, a fost un apel la calm și reținere, precum și la dialog”, a subliniat Meleșcanu.

Precizăm că o poziție oficială a Guvernului României nu există.

Teodor Meleșcanu ulterior a menționat că aceasta este opinia sa personală.

Fostul președinte al României Traian Băsescu spune că speră ca în Republica Moldova să nu se ajungă la intentarea dosarelor penale față de deputați li la arestarea, așa cum spun unele voci în spațiul public. Totodată, Băsescu consideră că liderul PDM, Vladimir Plahotniuc „e speriat și e ca fiara încolțită, este posibil să ordone orice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram