/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

O nouă declarație din extern! OSCE îndeamnă actorii politici din Moldova la dialog pașnic și respectarea statului de drept

missing
10 iunie 2019, ora 01:32

„Conducerea OSCE urmărește cu mare îngrijorare criza politică din Republica Moldova. Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție politică la actuala criză, care să ofere țării stabilitatea în parcursul ei european”, este mesajul președintelui în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, ministru al Afacerilor Externe din Slovacia, în legătură cu situația politică ce s-a creat în Republica Moldova. 

Lajčák au cerut  forțelor politice din Republica Moldova să ia măsuri pentru a depăși criza politică actuală prin dialog, acționând pe baza Constituției Republicii Moldova și cu respectarea principiilor democratice și a statului de drept.

„Dialogul pașnic, democrația și statul de drept sunt esențiale pentru prevenirea tensiunilor și a escaladării situației”, se mai menționează în mesaj.

Vezi și:

NATO urmărește cu îngrijorare criza politică din Moldova și face un apel către forțele politice

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram