„Conducerea OSCE urmărește cu mare îngrijorare criza politică din Republica Moldova. Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție politică la actuala criză, care să ofere țării stabilitatea în parcursul ei european”, este mesajul președintelui în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, ministru al Afacerilor Externe din Slovacia, în legătură cu situația politică ce s-a creat în Republica Moldova. 

Lajčák au cerut  forțelor politice din Republica Moldova să ia măsuri pentru a depăși criza politică actuală prin dialog, acționând pe baza Constituției Republicii Moldova și cu respectarea principiilor democratice și a statului de drept.

„Dialogul pașnic, democrația și statul de drept sunt esențiale pentru prevenirea tensiunilor și a escaladării situației”, se mai menționează în mesaj.

Vezi și:

NATO urmărește cu îngrijorare criza politică din Moldova și face un apel către forțele politice

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!