/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 777: Ploaie de drone, ajutor de urgență și asalt cu motociclete. Zelenski îi răspunde lui Trump

Președintele celui mai mare partid din Parlamentul European: PDM trebuie să asigure transferul pașnic al puterii

10 iunie 2019, ora 02:26

Partidul Democrat din Moldova trebuie să asigure imediat și în mod pașnic transferul puterii către Parlamentul și Guvernul care reprezintă majoritatea voinței poporului. De ieri, Moldova nu mai este un stat capturată și este timpul să accepte acest lucru. Declarația aparține președintelui celei mai mari formațiuni din Parlamentul European, Partidul Popular European, Joseph Daul.

„Sunt foarte îngrijorat de ultimele evenimente din republica Moldova. După ce a fost investit guvernul Maia Sandu, este clar că Vladimir Plahotniuc și PDM se agață de putere și încearcă să răstoarne guvernul ACUM legitim și democratic”, a transmis Joseph Daul pe o rețea de socializare.

PPE va depune toate eforturile depuse în sprijinul guvernului ACUM. „Fac apel la PDM care este în opoziție să se abțină de la violență, utilizarea acesteia va aduce la consecințe grave și va face situația și mai gravă”, a adăugat oficialul european.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram