Partidul Democrat din Moldova trebuie să asigure imediat și în mod pașnic transferul puterii către Parlamentul și Guvernul care reprezintă majoritatea voinței poporului. De ieri, Moldova nu mai este un stat capturată și este timpul să accepte acest lucru. Declarația aparține președintelui celei mai mari formațiuni din Parlamentul European, Partidul Popular European, Joseph Daul.

„Sunt foarte îngrijorat de ultimele evenimente din republica Moldova. După ce a fost investit guvernul Maia Sandu, este clar că Vladimir Plahotniuc și PDM se agață de putere și încearcă să răstoarne guvernul ACUM legitim și democratic”, a transmis Joseph Daul pe o rețea de socializare.

PPE va depune toate eforturile depuse în sprijinul guvernului ACUM. „Fac apel la PDM care este în opoziție să se abțină de la violență, utilizarea acesteia va aduce la consecințe grave și va face situația și mai gravă”, a adăugat oficialul european.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!