Noul ministru al Afacerilor Externe din Republica Moldova, Nicolae Popescu, a avut o intervenție la Euronews cu privire la situația politică din Republica Moldova. Acesta a declarat că Partidul Democrat (PDM) „pur și simplu nu dorește să cedeze puterea”. 

„Țara se află într-un moment crucial. În ultimii ani, Republica Moldova a fost guvernată de un oligarh, care a pierdut puterea în luna februarie și acum nu dorește să o cedeze”, a spus Popescu pentru Euronews.

„Comentariile acestuia au venit în mijlocul haosului politic din țară, care s-a produs după alegerile din februarie, iar încercările ulterioare de formare și investire a unui nou Guvern au culminat cu faptul că funcțiile de prim-ministru și președinte al Parlamentului, precum cele ale  președintelui, sunt revendicate de indivizi concurenți”, scrie sursa citată în știre.

Nicolae Popescu a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene sâmbătă, când a fost investit noul Guvern condus de Maia Sandu.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!