/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Vom avea alegeri noi în două circumscripții? Cine va ocupa automat un fotoliu de deputat

10 iunie 2019, ora 09:47

În urma investirii noului Guvern, trei fotolii de deputat au rămas vacante. Locul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase urmează a fi ocupate abia după ce vor fi organizate alegeri noi în două circumscripții, iar fotoliul deținut anterior de Liliana Nicolăescu-Onofrei va fi ocupat automat de următorul candidat al Blocului ACUM pe lista înaintată la ultimul scrutin electoral.

Potrivit legislației, urmează a fi organizate alegeri în circumscripția Europa de Vest, unde a fost aleasă Maia Sandu și în circumscripția 33, care include localitățile Codru, Durlești, Sângera, Băcioi și Trușeni de pe lângă Chișinău, unde oamenii l-au votat deputat pe Andrei Năstase.

În locul noului ministru al Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, urmează să vină în Parlament Serghei Cataranciuc. Acesta activează de peste 30 de ani în calitate de profesor universitar. În prezent, este șeful Departamentului Matematică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova.

Serghei Cataranciuc este laureat al Premiului Național în domeniul Științei și Tehnicii și este membru al Societăţii Române de cercetări ştiinţifice în matematică. Este originar din localitatea Buda-Mare, regiunea Cernăuți, Ucraina.

Amintim că ieri, Maia Sandu a precizat că legislația îi permite să dețină timp de o lună și funcția de deputat și pe cea de prim-ministru.

/VIDEO/ După ce Maia Sandu a devenit premier, fotoliul ei de deputată a devenit liber. #Ceurmează

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram