În urma investirii noului Guvern, trei fotolii de deputat au rămas vacante. Locul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase urmează a fi ocupate abia după ce vor fi organizate alegeri noi în două circumscripții, iar fotoliul deținut anterior de Liliana Nicolăescu-Onofrei va fi ocupat automat de următorul candidat al Blocului ACUM pe lista înaintată la ultimul scrutin electoral.

Potrivit legislației, urmează a fi organizate alegeri în circumscripția Europa de Vest, unde a fost aleasă Maia Sandu și în circumscripția 33, care include localitățile Codru, Durlești, Sângera, Băcioi și Trușeni de pe lângă Chișinău, unde oamenii l-au votat deputat pe Andrei Năstase.

În locul noului ministru al Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, urmează să vină în Parlament Serghei Cataranciuc. Acesta activează de peste 30 de ani în calitate de profesor universitar. În prezent, este șeful Departamentului Matematică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova.

Serghei Cataranciuc este laureat al Premiului Național în domeniul Științei și Tehnicii și este membru al Societăţii Române de cercetări ştiinţifice în matematică. Este originar din localitatea Buda-Mare, regiunea Cernăuți, Ucraina.

Amintim că ieri, Maia Sandu a precizat că legislația îi permite să dețină timp de o lună și funcția de deputat și pe cea de prim-ministru.

/VIDEO/ După ce Maia Sandu a devenit premier, fotoliul ei de deputată a devenit liber. #Ceurmează

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!