/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Când va fi discutată criza constituțională din Moldova la Comisia de la Veneția. Dodon: Democrații își trimit oamenii lor acolo

missing
11 iunie 2019, ora 10:15

Membrii Comisiei de la Veneția se vor întruni să discute despre criza constituțională din Republica Moldova pe data de 19 sau 20 iunie, din informațiile pe care le are președintele Igor Dodon. La emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8, șeful statului a mai spus că „democrații își trimit deja oamenii lor acolo, ca să încerce să-i convingă”, a spus Dodon.

„Știți că au mulți lobby-ști. Lucrează și în SUA, și în România, dar cred că nu le va ieși”, a spus președintele.

„O să înțelegeți despre cine este vorba. Uitați-vă cine va merge la Comisia de la Veneția,la Strasbourg, e foarte simplu să identifici”, a spus Dodon.

La rândul său, Natalia Morari a precizat că actualul reprezentant al Republicii Moldova la Comisia de la Veneția este Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale și ex-ministru al Justiției.

„Urmăriți cine a mers sau va merge în următoarele zile și totul va fi clar”, a spus Igor Dodon.

Amintim că, zilele trecute, secretarul general al Consiliul Europei a venit cu inițiativa către Comisia de la Veneția să prezinte de urgență o opinie cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram