Membrii Comisiei de la Veneția se vor întruni să discute despre criza constituțională din Republica Moldova pe data de 19 sau 20 iunie, din informațiile pe care le are președintele Igor Dodon. La emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8, șeful statului a mai spus că „democrații își trimit deja oamenii lor acolo, ca să încerce să-i convingă”, a spus Dodon.

„Știți că au mulți lobby-ști. Lucrează și în SUA, și în România, dar cred că nu le va ieși”, a spus președintele.

„O să înțelegeți despre cine este vorba. Uitați-vă cine va merge la Comisia de la Veneția,la Strasbourg, e foarte simplu să identifici”, a spus Dodon.

La rândul său, Natalia Morari a precizat că actualul reprezentant al Republicii Moldova la Comisia de la Veneția este Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale și ex-ministru al Justiției.

„Urmăriți cine a mers sau va merge în următoarele zile și totul va fi clar”, a spus Igor Dodon.

Amintim că, zilele trecute, secretarul general al Consiliul Europei a venit cu inițiativa către Comisia de la Veneția să prezinte de urgență o opinie cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale din Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!