/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Cebotari: Dodon nu putea să anuleze decretele lui Filip, atât timp cât ele au fost deja publicate în Monitorul Oficial

missing
11 iunie 2019, ora 11:47

Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, spune că președintele țării Igor Dodon nu putea să anuleze decretele semnate de Pavel Filip, care i-a luat locul șefului statului duminică, printr-o decizie a Curții Constituționale. Democratul afirmă că acestea au fost deja publicate în Monitorul Oficial și nu mai pot fi anulate. 

„Decretul semnat de Pavel Filip e unul care deja produce efecte juridice, efectele juridice odată produse, nu mai pot fi oprite”, a declarat Vladimir Cebotari.

Duminică, Curtea Constituțională l-a demis temporar pe Igor Dodon din funcție și l-a numit președinte interimar pe Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul și a stabilit că data alegerilor parlamentare anticipate să aibă loc pe 6 septembrie 2019. Azi-dimineață, Igor Dodon a anunțat că a anulat acele decrete, pentru că au fost semnate în contradicție cu stipulările Constituției, or, șeful statului trebuie mai întâi sp consulte fracțiunile parlamentare, înainte de a dizolva Parlamentul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram