Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, spune că președintele țării Igor Dodon nu putea să anuleze decretele semnate de Pavel Filip, care i-a luat locul șefului statului duminică, printr-o decizie a Curții Constituționale. Democratul afirmă că acestea au fost deja publicate în Monitorul Oficial și nu mai pot fi anulate. 

„Decretul semnat de Pavel Filip e unul care deja produce efecte juridice, efectele juridice odată produse, nu mai pot fi oprite”, a declarat Vladimir Cebotari.

Duminică, Curtea Constituțională l-a demis temporar pe Igor Dodon din funcție și l-a numit președinte interimar pe Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul și a stabilit că data alegerilor parlamentare anticipate să aibă loc pe 6 septembrie 2019. Azi-dimineață, Igor Dodon a anunțat că a anulat acele decrete, pentru că au fost semnate în contradicție cu stipulările Constituției, or, șeful statului trebuie mai întâi sp consulte fracțiunile parlamentare, înainte de a dizolva Parlamentul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!