Și un grup de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți cu traiul în orașul Frankfurt pe Main, Germania, susțin Guvernul Sandu. În cadrul unei manifestații, unul dintre participanți a declarat că „cetățenii din diasporă sunt gata să revină oricând în țară pentru a apăra această victorie”.

Totodată, unul dintre cetățeni a dat citire unei declarații prin care anunță că diaspora condamnă atitudinea agresivă de care au dat dovadă zilele trecute forțele de ordine față de jurnaliști.

În cadrul unei manifestații oamenii au venit cu drapele ale Republicii Moldova și ale Uniunii Europene. De asemenea, aceștia au adus cu dânșii pancarte pe care scria: „Noi suntem puterea”, „Nu vă jucați cu speranțele noastre” și „Diaspora e cu voi”.

Foto; Facebook/ Vitalie Cernăuțanu

Tot în cadrul manifestației oamenii au scandat lozinci precum: „Susținem Guvernul Maia Sandu” și „Jos Plahotniuc”, iar unul dintre cetățeni a dat citirii declrației prin care anunță că diaspora din Germania condamnă ultimele hotărâri ale Curții Constituționale și solicită implicarea partenerilor externi în soluționarea crizei politice din Republica Moldova.

Foto; Facebook/ Vitalie Cernăuțanu

Mai jos este atașat textul declarației.

1.Condamnăm cu vehemență orice acțiune care ar duce la destabilizare sau mai ales la acte de violență. 

2. Dezaprobăm atitudinea agresivă și neadecvată a Partidului Democrat și incitarea la ură. 

3.Condamnăm acțiunile barbare și mafiote ale acestui regim. Acțiuni care s-au developat prin hărțuirea jurnaliștilor la protestul de ieri din Piața Marei Adunări Naționale (PMAN).  Acest lucru este absolut inadmisibil într-un stat democrat. 

4.Condamnăm hotărârile nelegitime ale Curții Constituționale care duc la uzurparea puterii în stat și destabilizarea situației. 

5.Cerem demisia Curții Constituționale, instituție care prin hotărârile sale s-a compromis totalmente. 

6.Condamnăm acțiunile nelegitime ale fostei deja Guvernări. Rugăm ca să fie predate pe cale pașnică toate instituțiile de stat.

7. Diaspora solicită implicarea partenerilor externi pentru medierea echilibrată în asigurarea tranziției asumate a puterii. 

8. Diaspora din Germania salută noua coaliție de Parlament care contribuie la debarcarea regimului Plahotniuc și recunoaște noua guvernare instituită prin Guvernul Sandu. Salutăm Guvernul legitim instaurat în mod democratic.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

 

Vezi și:

/VIDEO/ Grupuri de moldoveni din Italia și Marea Britanie susțin Guvernul Sandu. Cu ce mesaj au venit către polițiști

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!