Fostul președinte al României Traian Băsescu ar trebui să-și primească înapoi cetățenia Republicii Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de către prim-ministra, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlamentul Republicii Moldova.  

„Domnul Băsescu ar trebui să-și primească înapoi cetățenia, pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru noi și pe care iată vedem și astăzi le face. Știu că acum domnul Băsescu este în discuții cu oficialii europeni și încearcă să vadă ce se mai poate face pentru Republica Moldova ca să depășim în mod pașnic această criză și că noul Guvern să poată să intre în funcție deplină”, a declarat Maia Sandu.

Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova în 2016. În același an, după ce Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale, i-a fost retrasă cetățenia moldovenească.

Băsescu s-a adresat în instanță, invocând că la bază au stat motive politice. Primele două instanțe i-au dat dreptate lui Igor Dodon, dosarul ajungând astfel la Curtea Supremă.

Reprezentantul președintelui țării a menționat că Traian Băsescu nu trebuia să primească cetățenia Republicii Moldova pentru că era urmărit penal în România.

Fostul președinte Traian Băsescu a pierdut definitiv cetățenia Republicii Moldova, ca urmare a unei decizii a Curții Supreme de Justiție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!